La propera Olimpíada ja s’està preparant!

A l’Olimpíada fem les vacances una mica diferents per poder tenir-ho tot preparat quan comenci el curs.

A l’edició del proper 2016, tenim la data i el tema, a més d’algunes novetats.

La III Olimpíada de Filosofia de Catalunya es celebrarà el dissabte 27 de febrer de 2016 al Centre de Cultura de Contemporània de Catalalunya (CCCB) de 9 a 14:30 h.

La pregunta general serà Què és la bellesa?

A la Convocatòria 2016 es donaran les possibles preguntes de la dissertació que ajudaran a concretar i a desenvolupar el tema. Això serà al mes de setembre, quan també s’obrirà el període d’inscripció, que finalitzarà al desembre.

El nombre d’estudiants participants de cada centre seguirà a partir d’ara un criteri proporcional al nombre de línies de batxillerat, com es pot consultar a les Bases.

En aquesta propera Olimpíada volem promoure més i millor la participació dels estudiants en la jornada, proposant una estona de diàleg filosòfic com a preparació al debat amb els ponents, més orientat al diàleg amb els estudiants que les taules rodones que havíem organitzat en les sessions anteriors.

També hi haurà una proposta didàctica al voltant del tema en format de vídeo que podrà ser treballada a l’aula i que serà projectada el dia de l’Olimpíada al Hall del CCCB. D’aquesta manera, podran participar en una fase de mostra de treballs de reflexió i creació originals tots els estudiants dels centres participants.

A més, el professorat participant podrà formar part del Jurat de correctors.

Els estudiants participaran de manera anònima, mitjançant un sistema d’etiquetes que garantirà la imparcialitat del Jurat.

El professorat acompanyant i les famílies dels estudiants podran participar en una visita guiada gratuita a l’exposició + o – Humans (CCCB) prèvia inscripció durant el temps que els estudiants participen en els diàlegs filosòfics.

Finalment, també volem fer més àgil el lliurament de diplomes i premis comptant amb un/a conductor/a de la segona part de la sessió que estarà oberta al públic, raó per la qual es portarà a terme al Hall del CCCB, un espai obert d’intercanvi, exposició i diàleg en el qual volem fer visible la tasca dels professors i les professores de filosofia de batxillerat i dels seus estudiants.

Tots aquests canvis i novetats no haurien estat possibles sense la contribució del professorat participant ni la col.laboració del Servei Educatiu del CCCB, a més de la dels membres de l’equip organitzador de l’Olimpíada.

Esperem que us agradi i que entre tots aconseguim consolidar i donar ressó a l’Olimpíada de Filosofia de Catalunya, l’única activitat de professorat de secundària post-obligatòria que té repercussió fora de Catalunya amb la participació dels guanyadors a l’Olimpiada Filosófica Española i qui sap si algun dia també en l’Olimpíada Internacional.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *