Convocatòria 2015

II OLIMPÍADA DE FILOSOFIA

DE CATALUNYA

CONVOCATÒRIA 2015

Un any després de la I edició, convoquem II Olimpíada de Filosofia de Catalunya. En la línia de l’Olimpíada Internacional de Filosofia es proposa als alumnes dels centres  educatius de Catalunya l’elaboració d’una dissertació a partir d’una pregunta filosòfica sobre un tema clàssic de la tradició filosòfica alhora que vigent a la reflexió actual.

Al voltant de la pregunta que centra el tema general, es proposarà als participants alguna altra pregunta que enfoqui un o més aspectes del tema. La pregunta a partir de la qual hauran d’elaborar la dissertació es comunicarà el mateix dia de la celebració de l’Olimpíada.

La pregunta general de la Convocatòria 2015 és la següent: Què ens fa ser qui som?

Les preguntes que permeten desenvolupar aspectes concrets d’aquesta poden ser, entre d’altres possibles que podrien ser proposades als participants el dia de realització de l’Olimpíada, les següents:

  •  Ens humanitza o ens deshumanitza la tècnica?
  • En les diferències de gènere i en la identitat sexual: què és natural i què és cultural?
  • La cultura és la nostra segona naturalesa?
  • Pot la nostra voluntat superar els límits de la naturalesa?
  • La cultura ha transformat la naturalesa humana?
  • Hi ha un instint natural cap al bé o cap al mal?
  • Si l’educació és un fet cultural, va en contra de la nostra naturalesa?

 La II Olimpíada de Filosofia de Catalunya es celebrarà el  21 de febrer de 2015 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona de 9 a 13:30 h.

 La inscripció s’iniciarà el 5 de desembre de 2014  i finalitzarà el 30 de gener de 2015. 

L’haurà de fer el professorat de filosofia del centre educatiu que participa a través del formulari del CREAIF destacat amb el nom d’Olimpíada de Filosofia i només es donarà per formalitzada un cop s’hagin enviat les dades i ingressat l’import de la quota de participació (10 € membres de la SCF, 15 € la resta).

Al blog de l’Olimpíada de Filosofia de Catalunya es poden trobar les bases  de la convocatòria, les propostes i les orientacions per a treballar la dissertació a l’aula i també materials per a treballar el tema proposat per a cada edició, així com els criteris de correcció amb què seran avaluats els participants.

Aquest article ha estat publicat en Convocatòria 2015, General, Olimpíada de Filosofia de Catalunya. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *