Clàudia

Clàudia va ser la primera dona d’ Octavi August. Era fill dePubli Clodi Pulcre i Fúlvia.

August no la va acceptar mai com a dona i al començament de la guerra de Perusa (41 – 40 aC), la va retornar a la seva família.

Siendo adolescente, estuvo desposado con la hija de P. Servilio Isáurico, pero tras su primera reconcliaicón con Antonio, pidiendo los soldados de ambos partidos una alianza de familia entre sus jefes, se unió con la cuñada de Antonio, Claudia, a la que Fulvia había tenido de P. Clodio y que apenas era nubil. Disgustado en seguida con su suegra Fulvia, repudió a Claudia, a la que dejó virgen.”

Los doce Césares, Octavio Augusto, LXII

.

Conclusió

Claudia només és esmentada per l’autor clàssic Suetoni al seu llibre Los doce Césares. No apareix, per tant, al llibre Anales de Tàcit, ni a Yo, Claudio de Robert Graves.

Clàudia va ser la primera dona d’Octavi August, la qual va ser rebutjada per aquest, segons Suetoni, per les discrepàncies existents amb la seva sogra Fúlvia.

No va ser gaire important a la vida d’Octavi August, i pertany a la etapa en que aquest no era emperador encara. Per tant, no hi ha gairebé informació sobre la seva vida. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *