Cossútia

Cossútia va ser la primera dona de Juli Cèsar.

No es coneixen dades amb certesa sobre Cossútia però es sap que pertanyia a una família d’ordre eqüestre originària de Corint, de la gens Cornelii.

Suetoni esmenta al seu llibre Los doce Césares (Cayo Julio César, I) que va estar promesa amb Juli Cèsar mentre aquest encara portava la toga pretexta. La seva relació amb Juli Cèsar va durar aproximadament un any. No està comprovat si tan sols van estar promesos o si van arribar a contraure matrimoni.

Sempre va obeïr a qüestions econòmiques i a la necessitat de Juli Cèsar d’evadir el seu destí de flamen dialis, perquè tant el flamen dialis com la seva esposa havien de ser patricis de sang i origen. La va repudiar un any més tard per casar-se amb Cornelia Cinna la Menor.

Repudió a Cossutia, hija de simples aunque opulentos caballeros, con la cual estaba desposado desde la niñez, tomó por esposa a Cornelia, hija de Cina, que había sido cónsul cuatro veces; de ésta nació Julia”

Los doce Césares, Cayo Julio César, I

Teories modernes del segle XXI sostenen que posteriorment aquesta es va casar amb Marc Antoni Crètic, fill de Marc Antoni Orador i va tenir un fill, Luci Antoni Pietat.

Moneda romana amb una inscripció sobre Cossútia

.

Conclusió

Cossútia va ser la primera dona de Juli Cèsar. D’aquesta, no hi ha gairebé informació, ja que no va ser una dona important a la vida de Juli Cèsar ni va causar grans escàndols públics. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *