Cornèlia Cinna

Cornèlia va ser la segona esposa de Juli Cèsar.

Cornèlia Cinna, filla de Luci Corneli Cinna va néixer l’any 94 aC i va morir l’any 69 aC.

Moneda romana amb la imatge de Cornèlia

Moneda romana amb la imatge de Cornèlia

L’any 83 aC es va casar amb Juli Cèsar, quan ella tenia tretze anys i ell setze.

La intenció de Cinna quan va casar la seva filla Cornèlia amb Juli Cèsar va ser protegir-la; ell sabia que s’esdevenia una difícil situació política i que la seva filla podria estar en perill. Juli Cèsar havia sigut nombrat flamen dialis, el qual no es podia tocar ni atemptar con ella. Aquests privilegis també es traslladaven a la seva esposa. Van tenir una filla, Júlia Caesaris, la qual Juli Cèsar va casar amb Pompeu.

A l’assassinat del seu pare, Luci Corneli Cinna, el partit opositor de Juli Cèsar el va intentar convèncer perquè canviés de partit polític.

El matrimoni de Juli Cèsar i Cornèlia, es va crear com una unió política però va acabar sent una verdadera història d’amor: quan Sila va ordenar a Juli Cèsar que es separés de la seva dona, sota amenaçes de perdre el seu càrrec de flamen dialis i la seva vida, Cèsar es va negar rotundament. Va escollir fugir de Roma a abandonar la seva esposa. Va tornar diversos anys després gràcies a l’ajuda de la seva família.

Cornèlia va morir als vint-i-quatre anys, quan el seu marit Juli Cèsar partia cap a Hispània.

Retrat de Cornèlia pintat per J. Mc Goffin (1879)

Retrat de Cornèlia pintat per J. Mc Goffin (1879)

.

Conclusió

S’ha trobat molt poca informació sobre Cornèlia Cinna en els autors clàssics utilitzats (Tàcit i Suetoni). Cornèlia va ser esposa de Juli Cèsar com a unió política amb Juli Cèsar però aquest va acabar enamorant-se d’ella. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *