2.1 Cerca i selecció de continguts digitals

Avaluació i coordinació d’accions per a una cerca i selecció més eficient dels continguts digitals a partir de l’anàlisi dels criteris de qualitat i dels nous desenvolupaments tecnològics.

En el següent document, feta en una formació pròpia, hi ha un recull de trucs per fer cerques a la xarxa d’una manera més eficient.

Operadors de cerca

Organització d’aplicacions digitals amb accés directe. Aplicacions com “Symbaloo” permeten guardar Apps i webs d’interès i posar els comentaris que es necessita per tal de millorar l’organització i accés de les mateixes. D’aquesta manera facilita l’anàlisi i investigació de noves tendències tecnològiques. 

Aplicacions guardades en el mur propi de Symbaloo

Aquest recull d’aplicacions pròpies han estat analitzades amb una recerca d’evidències en el seu ús acadèmic per garantir la qualitat de les mateixes. Per exemple, podem trobar l’anàlisi feta de l’aplicació “Scratch” a partir de diferents estudis científics:

Estudi de la qualitat d’ús de l’aplicació “Scratch”

Pel que fa a l’actualització de propostes i garantir incorporar a l’aula els nous desenvolupaments tecnològics, es participa en formacions relacionades amb la competència digital i en diferents comunitats de docents d’àmbit tecnològic i digital.

Repositori de recursos compartit

Formacions realitzades amb anterioritat