Resultats qüestionari Avaluació inicial principi curs

 

Aquí us deixo els resultats de la valoració de certes dades del qüestionari de principi de curs.

Teòricament es veu bé, no obstant pot passar que s’hagi desconfigurat.

 

Valoracions del qüestionari

 

Com podeu veure pel curs de 3r ESO són molt importants les activitats extraescolars, crec que també es pot extrapolar al poble del Vendrell.  Per sort, l’alumnat fa moltes activitats, diferenciades, és a dir que el ventall d’esports és ampli, no obstant això, sempre predominen els 2 esports tradicionals com són el fútbol i el bàsquet…..

Tanmateix, aquestes activitats poden fer-se de forma anònima (oci i lleure amb els amics) o de forma federada. Ens dóna una dada partida totalment, és a dir el 47% pertanyen a un club esportiu i l’altre 47% no en pertanyen a cap.

Posteriorment, a la pregunta de “quantes hores fa a la setmana d’aquest esport” guanya per mayoria amb un 39% l’alumnat que li hi dedica entre 5 o més hores a la setmana a aquest esport.

D’aquí es pot extreure junt amb la següent pregunta “Per què has escollit aquest esport?” que les respostes més agafades amb un 63% i 58% “m’ho passo bé” i “m’agrada molt”  respectivament. Per això li dediqueu tantes hores, però no podem obviar les altres respostes com que us “distreu, “esteu amb amics o m’apassiona”. És a dir.. és molt important escollir un esport o activitat que us agrada, sino no li dedicariau tantes hores, oi?

Posteriorment, a la pregunta de “Escollir alguna cosa amb la qual no podriau passar”  la resposta estrella és… “estar amb els amics” amb un 28% i li segueixen “ballar” i “jugar a futbol” . Cosa molt rara oi? ja que normalment amb aquests amics coincidiu fent aquestes acitivitats en horari no lectiu.

 

Quant a la part tecnològica, el 97% té ordinador a casa. D’aquest 97% davant la pregunta de “quins aparells utilitzes a casa o per treballar?” un 70% utilitza el portàtil i un 57% utilitza el PC. Pot haver-hi alumnat que tingui les dues coses a casa.

Del 3% que no tenia ordinador, el 92% no anirien a un altre lloc per treballar o fer algun treball que demanin els professors.

Del 97% que té ordinador a casa, el 99% té internet a casa, amb la qual cosa podem treballar, buscar informació, etc. Quan estem connectats a internet la funció o ús que li donem és la d’estar connectats amb els nostres amics, ja que un 83% està connectat amb el Facebook, altres l’utilitzen per buscar informació de treballs i altres per baixar pel·lícules o música amb un 61% i 59% respectivament.

Si no disposes d’internet a casa, ja sigui perque no entens o hi alguna incidència el 91% no se’n va a cap lloc a treballar.

Davant la pregunta sobre “quins aparell electrònics tens o utilitzes per a ús propi” ? el 82% té un smartphone, un 66% té un portàtil i un 57% té o utilitza un ordinador o PC.

Tota aquesta gent que té internet a casa o dintre de l’smartphone un 78% utilitza molt les xarxes socials. I la guanyadora de forma aplastant és el Facebook amb un 91% i li segueix molt de lluny el twitter amb un 54%

 

Com a conclusió dir que som un Institut que ens agrada fer molt esport en horari extraescolar, ja sigui de forma anònima amb els notres amics o en un club esportiu amb els nostres amics, ja que és una cosa molt important i que ens agrada molt per això el practiquem.

D’altra banda, som també un institut molt “Connectat” amb les noves tecnologies i sobretot amb les xarxes socials, ja que tenim internet a casa o al mòbil.

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari