Curs mòbil

14 Abril 2013

És l’última activitat del curs. Ha passat ràpid. Ha estat molt bé. El que més m’ha agradat han sigut els hangouts on es veia clarament les experiències personals o com s’aplicaven. Ha sigut molt enriquidor. Després… MOOLT APROP … tota la informació donada.. que encara s’ha de païr ;). He descobert nous personatges (importants) dintre del món de les noves tecnologies que ni tans sols sabia que existissin. Ara ja he començat a seguir-los. I… els companys… 😉

Activitat Mòdul 7

Aplicacions que creguis que no poden faltar en la tauleta dels teus alumnes.

Al ser professor d’EF primer posaria moltes relacionades amb l’EF com per exemple

Us deixo les meves aplicacions que posaria a les tauletes dels meus alumnes amb pinterest. http://pinterest.com/profedufis/educacion-f%C3%ADsica/

Després posaria de temàtica general que ens poden servir en qualsevol moment

Evernote

Dropbox

Google drive

Soundcloud

QR droid

Picsart

Linecamera

animoto https://play.google.com/store/apps/details?id=com.animoto.android.videoslideshow&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwyLDEsImNvbS5hbmltb3RvLmFuZHJvaWQudmlkZW9zbGlkZXNob3ciXQ

Aplicacions per a Gestió Docent i que ens fan la vida una mica més còmoda. Jo solament tinc la del dropbox i la del googledrive. El quadern del profe és el meu ordinador

Com classificaries les apps a la tauleta de la teva classe?

Jo les classificaria en funció dels continguts (Condició física, salud, tenis, badminton, jocs…) que jo donés primer i, després segons la seva funció com editor d’imatges o editor de vídeos, o emmagatzem…

Recomana algun bloc que creguis que és interessant seguir i explica breument per què

www.sportaqus.com es una web molt bona. Eduardo Muñoz. Crec que la millor que he vist mai relacionada amb l’EF. Molt completa. El que NO he vist en cap lloc RSS amb la qual cosa no podem estar informats si pugen cap noticía d’ultima hora

http://educacionfisica30.blogspot.com.es/ Una altra molt bona. Es un crack el profe Santi Querol. Es molt ProTIC i està molt actualitzada. Utilitza molt el twitter. Dóna molt de joc. Treballa molt els valors i el sentit crític.

http://ef1esompt.blogspot.com.es/ Una altra molt bona. Està molt actualitzada y té secció molt complerta de EF y les TIC (tablets o mòbils)

http://lacajonerademarta.blogspot.com/ té una part de noves tecnologies que està molt bé.

Comparteix alguna inquietud respecte a la introducció de les tauletes a l’aula (benvingudes siguin les teves preguntes) o comparteix alguna resposta del punt 7 dels apunts.

En els apunts hi ha molts interrogants i aquests, segons siguis tu primer  i segon com sigui el centre tindràs més o menys problemes per poder implantar-los.

Punts a favor:

 • preu més baix que un ordinador
 • més accessible a les famílies
 • no pesen tant, ràpides d’us i arrencar
 • es poden utilitzar per coses diferents que no trobaràs al portàtil com són apps concretes de certs temes (càmeres, editors, calculadores científiques, …)

Punts en contra

 • Crisi econòmica. No hi ha diners
 • L’haurien de comprar els pares

Jo estic en un dels millors centres des de que faig de profe. Bona instal·lació, bon equip directiu i potent, bon alumnat i estan dintre de l’1×1 amb la qual cosa TOTS o casi la majoria tenen portàtils.

Està prohibit el mòbil a classe però fora s’utilitza. Encara que si hi ha gent que l’utilitza es treu (cap d’estudis). Es a dir que si no el veuen… La qüestió es que jo m’he trobat a un centre idíl·lic. He volgut posar en pràctica TANTES coses… el facebook em van dir que no per problemes previs d’anys anteriors que hi ha hagut. Però els mòbils els he pogut utilitzar, havent demanat permís previ tenint tothom el permís signat de drets d’imatge,  per un treball que estic fent de voleibol que s’estan gravant amb el mòbil. M’hauran de fer un vídeo de 5’ on surtin els components del grup (av inicial – durant – final) fent i treballant les diferents habilitats tècniques (toc de dits, avantbraços i servei) i s’haurà d’editar. Jo els he donat informació, tutorials i rúbrica per poder autoavaluar-se. A veure com surt 😉

Com ha comentat abans una companya hi ha molt professorat que té la tecnologia a l’abast però desprès no se senten segurs o també que faltaria més formació per al professorat.

 

7 abril 2013

Activitat Mòdul 6

Actividad: “DEBATE DEPORTIVO”
Nivel: SECUNDARIO
CURSO: 3°ESO

TEMÁTICA: EDUCACIÓN FÍSICA – lengua castellana o catalana

Tiene relación con alguna actividad presentada propia pero más completa

1-      Ellos hacen grupos de 4 personas y tienen que leer el material proporcionado por el profesor sobre el clásico (Barça vs Madrid) en formato pdf empleando Adobe Reader App. Cada componente del grupo será el encargado de hablar sobre un tema concreto en el debate y recopilar información del equipo (estadísticas, tácticas utilizadas, jugadores, lesiones, alineaciones) en concreto o Barça o Madrid. Utilizarán Evernote app compartiendo información que encuentren y Google drive app para crear el trabajo colaborativamente

2-      Además dentro de cada grupo se deberá utilizar un vocabulario específico y argot concreto deportivo – periodístico con lo que habrá un encargado de corregir o pulir los errores. Así pues, deberá además, recoger información y ver vídeos sobre cómo se moderan los debates. Tipos de preguntas a los participantes, cómo sacarles información, etc

3-       Cada componente del grupo deberá elaborar un mapa mental con los conceptos que explicará  empleando Mindomo app.

4-      Grabar un podcast empleando Audioboo app o Ivoox app (y luego colgarlo) en el que se pueda escuchar el debate deportivo del “derby”  de 2 grupos de 4 personas (siendo 2 alumnos, uno de cada grupo (uno del barça y otro del madrid) los que moderarán – periodistas deportivos – el debate

 

17:39  – 17 Març 2013

Activitat mòdul 5

 1. Una activitat possible relacionada amb l’activitat del mòdul 5 seria llegir notícies relacionades amb el tema que estem fent ara, com ara el voleibol a les seves tablets amb l’aplicació Flipboard.
 2. Formarien grups de 4 persones i l’haurien de llegir a casa. Treballarien de forma col·laborativa
 3. Hauríen de recollir informació sobre el voleibol assegut (discapacitats)
 4. Crearien un arxiu google drive o una llibreta d’Evernote compartida i començarien a posar la informació rellevant
 5. S’haurien de gravar en vídeo fent explicacions del reglament i jugant un 2×2 on quedi molt clar totes les normes i les diferències amb el voleibol.
 6. Fer un audio de tot el procès de treball que han hagut de realitzar (pas a pas) i quines coses els han semblat més fàcils i quines més difícils del treball i unes conclusions generals.

 

 

 

MOOC sobre Pedagogía móvil en el aula

Los dispositivos móviles, instalados sin duda plenamente en nuestras vidas, comienzan a abrirse paso también en el ámbito educativo. Si queréis aprender a trabajar con ellos en el aula o en familia, quizá os interese el curso que CEL Working ha organizado. Se trata de un curso abierto, gratuito y online (MOOC), que se desarrollará desde el 12 de febrero al 16 de abril.
El curso está dividido en módulos y será eminentemente práctico, de forma que se realizará una tarea para cada uno de los módulos. Se basará en una metodología abierta y colaborativa, con comunidad en Google+ y un blog donde los participantes podrán compartir las diferentes experiencias y aprendizajes. El único requisito es disponer de un dispositivo móvil inteligente y conexión a Internet y los contenidos abarcarán aspectos relacionados con imagen y vídeo, podcast, contenido multimedia, creatividad, lectura, escritura y apps para la escuela y el instituto.
El curso puede realizarse en español y en catalán. Para una información más detallada del mismo, os dejamos los enlaces en las dos lenguas:
Esperamos que sea de vuestro interés y sobre todo, que le saquéis mucho partido.
Hola a tothom, el profe està fent un nou curs sobre les tablets, smartphones…, Pedagogía móvil en el aula.  Aquest curs el pot fer qualsevol. Jo m’he apuntat i tinc la opció d’anar col·laborant afegint experiències que poden ser assolibles.

Això farà que augmenti la meva formació en aquest tema tan nou. No sé, pot ser alguna vegada o l’any que ve la puc aplicar.

Link d’experiències. Entre les que hi ha a veure si em veieu 😉

Link d’experiències 2. 30x n maneras interesantes de #pedagogiamovil1 from Pilar Soro


Deixa un comentari