Triar un edulcorant per posar-lo al cafè o al te de vegades pot provocar la sensació de jugar a la ruleta, amb el remolí d’afirmacions confuses i contradictòries sobre quins són segurs per a la salut i quins no.
Hi ha qui continua associant la sacarina amb el càncer. L’agència responsable de la regulació sanitària dels aliments als Estats Units, la Food and Drug Administration, la FDA (Administració d’Aliments i Fàrmacs dels Estats Units), va voler prohibir-la als anys setanta, perquè rates que n’havien ingerit grans quantitats havien desenvolupat càncer de bufeta. Però el Congrés va promulgar una moratòria i va continuar als restaurants. La FDA va retirar la seva proposta l’any 1991. El 2000 van deixar d’advertir sobre la perillositat de les sacarines després que una investigació provés que actuen de manera diferent en les rates i en els humans. En les persones no s’havia observat un increment concloent de casos de càncer. En total, el mercat dels edulcorants artificials mou 1.500 milions de dòlars anuals…