Edulcorants artificials: petites dosis de dubte

Edulcorants artificials: petites dosis de dubte LOU BEACH

Edulcorants artificials: petites dosis de dubte LOU BEACH

Triar un edulcorant per posar-lo al cafè o al te de vegades pot provocar la sensació de jugar a la ruleta, amb el remolí d’afirmacions confuses i contradictòries sobre quins són segurs per a la salut i quins no.

Hi ha qui continua associant la sacarina amb el càncer. L’agència responsable de la regulació sanitària dels aliments als Estats Units, la Food and Drug Administration, la FDA (Administració d’Aliments i Fàrmacs dels Estats Units), va voler prohibir-la als anys setanta, perquè rates que n’havien ingerit grans quantitats havien desenvolupat càncer de bufeta. Però el Congrés va promulgar una moratòria i va continuar als restaurants. La FDA va retirar la seva proposta l’any 1991. El 2000 van deixar d’advertir sobre la perillositat de les sacarines després que una investigació provés que actuen de manera diferent en les rates i en els humans. En les persones no s’havia observat un increment concloent de casos de càncer. En total, el mercat dels edulcorants artificials mou 1.500 milions de dòlars anuals…

(Continua llegint l’article…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Sóc Llicenciada en Ciències Geològiques (UB) i, actualment, professora de Biologia i Geologia a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre des del setembre del 2014. Abans, he estat cinc cursos a l'INS Terra Alta. També he treballat al Berguedà, Barcelonès, Anoia, Osona i Baix Camp. He estat sis cursos exercint de professora de Tecnologia en diversos instituts del Baix Llobregat. En total són uns 30 anys d'experiència en diversos llocs i disciplines. El 2010 vam crear el Blog Rosalind Franklin des del Departament de Ciències de l'INS Terra Alta i, actualment, està "en custòdia compartida" entre Ins Terra Alta i Ins Julio Antonio. Allí s'hi exposen tot de materials de Física, Química, Biologia i Geologia que treballem amb els alumnes o altres notícies d'interès relacionades amb les ciències. A més, per continuar la divulgació i l'apropament amb els alumnes, el 2013 es va crear la pàgina de Facebook Geologia 4t d'ESO, i més tard la pàgina Rosalind Franklin Blog per la divulgació de la Biologia. També ens trobareu a Instagram RFranklinBloc i Twitter (RFranklinblog i Geologia 4t ESO). "Qui s'atreveix a ensenyar mai pot deixar d'aprendre" [J. Cotton]
Aquest article ha estat publicat en Biologia, Ciències per al món contemporani. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *