Un estudi ha revelat que els transgènics provoquen cinc vegades més càncers a les rates

L’estudi s’ha publicat a la revista “Food and Chemical Toxicology” i es tracta de la primera gran investigació sobre la toxicitat dels productes transgènics que s’ha fet fins ara. La recerca ha revelat que rates alimentades durant dos anys amb un tipus concret de blat de moro transgènic, conreat al Canadà i dissenyat per resistir un tipus d’herbicida, han desenvolupat fins a cinc vegades més tumors que unes altres rates alimentades amb blat de moro no modificat. En les rates femella els tumors apareixen sobretot a les mames i en els mascles, al fetge i als ronyons.

A Josep Lluís Domingo, del laboratori de Toxicologia de la Universitat Rovira i Virgili, i l’editor europeu de la revista que ha publicat l’estudi, no l’han sorprès els resultats: “És un assumpte que s’ha portat amb relativa lleugeresa, no s’ha portat tan rigorosament com es fa amb qualsevol altre producte comercial que arriba al consumidor, i ja hi havia la sospita que un dia o altre apareixerien alguns resultats d’aquest tipus“.

A França, la publicació de l’estudi ja ha fet que el ministre d’Agricultura reclami una revisió dels protocols europeus.

Stéphane Le Foll, ministre d’agricultura, ha dit: “Demanarem a les autoritats europees que modifiquin els protocols d’autorització i que els facin molt més estrictes que els que hi ha en vigor. Han de tenir en compte els riscos reals d’aquest tipus d’organismes modificats genèticament.”

El tipus de blat de moro transgènic que s’ha utilitzat té prohibit el conreu a Europa però no la importació ni el consum.
La Comissió Europea ja ha demanat a l’Agència Europea de Seguretat Alimentària que analitzi a fons els resultats de la investigació.

(Vés a la notícia complerta…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article ha estat publicat en Biologia, Ciències per al món contemporani. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *