Youtube per a científics

Es diu Journal of Visualized Experiments (JoVE) i va arribar tard a l’era de les revistes online, però aviat a la del vídeo en streaming. Així que des del 2007 no ha parat de crèixer –en visites, en suscriptors i en empleats– i fins i to és rentable des del 2009.

La idea és simple, i gairebé es diria que li van robar un segle més tard als germans Lumière: convertir en imatges pesats (pesadíssims) articles científics que expliquen experiments i arriben a conclusions. El mecanisme clàssic dels científics consisteix en enviar a las revistes un document (.doc, .pdf, .xls…) i imatges –si les hi ha– que ajudin a l’explicació. Perquè si un experiment no és reproduïble per qualsevol, les seves conclusions no són vàlides i ni s’acepta la troballa, ni, per suposat, ho publicaria una revista de renom. Així que és molt important la recepta del “plat” amb el seu pas a pas.

(Llegeix l’article sencer…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *