Youtube per a científics

Es diu Journal of Visualized Experiments (JoVE) i va arribar tard a l’era de les revistes online, però aviat a la del vídeo en streaming. Així que des del 2007 no ha parat de crèixer –en visites, en suscriptors i en empleats– i fins i to és rentable des del 2009.

La idea és simple, i gairebé es diria que li van robar un segle més tard als germans Lumière: convertir en imatges pesats (pesadíssims) articles científics que expliquen experiments i arriben a conclusions. El mecanisme clàssic dels científics consisteix en enviar a las revistes un document (.doc, .pdf, .xls…) i imatges –si les hi ha– que ajudin a l’explicació. Perquè si un experiment no és reproduïble per qualsevol, les seves conclusions no són vàlides i ni s’acepta la troballa, ni, per suposat, ho publicaria una revista de renom. Així que és molt important la recepta del “plat” amb el seu pas a pas.

(Llegeix l’article sencer…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Sóc Llicenciada en Ciències Geològiques (UB) i, actualment, professora de Biologia i Geologia a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre des del setembre del 2014. Abans, he estat cinc cursos a l'INS Terra Alta. També he treballat al Berguedà, Barcelonès, Anoia, Osona i Baix Camp. He estat sis cursos exercint de professora de Tecnologia en diversos instituts del Baix Llobregat. En total són uns 30 anys d'experiència en diversos llocs i disciplines. El 2010 vam crear el Blog Rosalind Franklin des del Departament de Ciències de l'INS Terra Alta i, actualment, està "en custòdia compartida" entre Ins Terra Alta i Ins Julio Antonio. Allí s'hi exposen tot de materials de Física, Química, Biologia i Geologia que treballem amb els alumnes o altres notícies d'interès relacionades amb les ciències. A més, per continuar la divulgació i l'apropament amb els alumnes, el 2013 es va crear la pàgina de Facebook Geologia 4t d'ESO, i més tard la pàgina Rosalind Franklin Blog per la divulgació de la Biologia. També ens trobareu a Instagram RFranklinBloc i Twitter (RFranklinblog i Geologia 4t ESO). "Qui s'atreveix a ensenyar mai pot deixar d'aprendre" [J. Cotton]
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *