La ciència catalana a l’aparador

A Catalunya hi ha 23.500 investigadors, però la xifra es duplica si hi afegim el personal tècnic XAVIER BERTRAL

A Catalunya hi ha 23.500 investigadors, però la xifra es duplica si hi afegim el personal tècnic XAVIER BERTRAL

Catalunya té deu vegades més producció científica del que li correspon per població.

A Catalunya hi ha 23.500 investigadors. Si s’hi sumen les persones que treballen en activitats de recerca i desenvolupament –sigui personal tècnic, administratiu o altres–, la xifra gairebé és el doble, 42.500. Representen l’1,5% de la població ocupada. La ciència, a més de generar coneixement, es tradueix en riquesa i benestar, en invents i en millores per a la salut. És, definitiva, un motor econòmic i cultural.

En els últims Jocs Paralímpics a Londres, el conegut astrofísic Stephen Hawking va inaugurar una cerimònia en què es recreava el Big Bang, incloent-hi una representació del bosó de Higgs. Aquest divendres, Barcelona inaugura les Festes de la Mercè de la mà també d’un físic, Lluís Torner, al capdavant de l’Institut de Ciències Fotòniques (Icfo), un dels centres de recerca més importants de Catalunya i més reconeguts a tot el món per la seva recerca puntera. Un bany de ciència per explicar com la recerca als laboratoris es tradueix en riquesa.

(Llegeix l’article sencer…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *