A Biologia i Geologia estem treballant amb insectes. El nostre grup estudia l’insecte bastó a partir de diverses investigacions i a través de vídeos i dibuixos.

Vam construir una rampa de color verd per tal que l’insecte bastó pugés mentre gravem amb el mòbil per després analitzar els vídeos i dibuixar les pautes de desplaçament.

Per construir la rampa, primer vam agafar una fusta tres vegades més gran que l’insecte bastó. Per mantenir una inclinació fixa a la rampa, vam unir una caixa petita per poder alçar la rampa. Inicialment vam pintar la rampa de color blanc, i vam marcar amb un regle i un boli una quadrícula de 2 cm de costat, però vam observar que els insectes bastó no pujaven. Aleshores vam decidir cobrir la rampa amb una  cartolina verda, que vam tallar a mida. Potser el color verd donava més confiança als insectes pensant que seria alguna tija o fulla d’una planta…

 Una vegada vam acabar de construir la rampa, vam agafar l’insecte amb molta cura i el vam dipositar sobre la rampa. Amb el mòbil vam gravar el desplaçament de l’insecte. Amb les dades de vídeo, els dibuixos i les observacions, intentarem determinar les pautes de desplaçament, que publicarem aviat en un article científic.

Al principi teníem una mica de por d’agafar l’insecte bastó, però quan vam conèixer l’insecte i vam encarregar-nos de la seva cura al llarg dels dies, li vam agafar confiança i ara fins i tot ens agrada tenir-lo a les nostres mans.

 Aquest article ha estat elaborat pel Jonathan, la Jana, el Víctor, la Laia, la Lidia i el Koldo.