El nostre professor de Biologia i Geologia F. Xavier Valldeperas ens ha demanat que redactem una notícia sobre el nostre insecte, l’Acheta domesticus (grill domèstic). Més que res volem parlar de les nostres experiències amb aquests insectes.

Al principi ens donava fàstic la idea de treballar amb grills, però a mida que els hem anat tractant els hem agafat una mena d’estimació. Un dia vam pensar que tots els grills s’havien escapat del terrari, però un dels nostres companys de grup va aixecar la caixa d’ous que hi havia al terrari dels grills, la va mirar per sota i va veure que allà estaven tots els grills.

La nostra investigació pretén conèixer els detalls del salt dels grills, però a l’hora de realitzar els experiments hem comprovat que els grills no salten tant com esperàvem sinó que corren i intenten escapar-se per qualsevol forat. Vam provar amb tres grills a la vegada i vam veure que s’enfilaven per les parets.

Vam dibuixar en un full DIN A2 una quadrícula de un per un centímetres. Després vam doblegar el full per una part perquè s’aguantés. L’altre part del full va esdevenir el terra dels grills. A continuació, vam escriure els números dels centímetres als costats de la paret per saber quant salten, tant en longitud com en alçada.

Al final va quedar molt be i vam fer vídeos de com els grills intentaven saltar, tot i que els costa “fer el salt”!

Els grills són unes criatures molt gracioses i en el fons ens ho passem bé estudiant-les. Esperem que amb el que ens queda de treball puguem vèncer totalment la por i el fàstic.

Aquest article ha estat elaborat pel Nico, la Neus, l’Isaac, la Clara i la Laia.