A la matèria de Biologia i Geologia hem estat estudiant els insectes. A nosaltres ens ha tocat estudiar la Mantis religiosa, aprofitant que l’alumne de 1rA, el Nacho, va captura un exemplar al camp. El pregadéus, però, va morir al poc temps per causes desconegudes.

Al principi de tot vam buscar informació sobre la mantis, els artròpodes i els insectes amb l’objectiu d’obtenir dades i coneixements previs per a desenvolupar de manera més eficient la nostra investigació. Després  vam proposar una hipòtesi i vam definir uns objectius. Per tal d’assolir els objectius, hem dissenyat una metodologia de treball.

Aquests dies al laboratori hem estat dibuixant la mantis i les seves parts perquè a l’hora de diseccionar-la coneixem millor el seu cos i les seves característiques.

Després de realizar els dibuixos, ens quedarem amb una petita part del cos, el tòrax, ja que per determinar la nostra hipòtesi, “si és mascle o femella”, el necessitarem.

Els nostres companys de 1rA van diseccionar-la per realizar la seva investigación, i ara nosaltres realitzarem la nostra investigació a partir de les parts del cos que tenim.

El primer dia ens donava una mica de fàstic i impressió a l’hora de manipular-la, però va ser només cosa d’un dia. Després la manipulàvem amb força tranquilitat, fins hi tot de vegades l’agafàvem  fent que era un monstre, ja que a la Mantis religiosa li diuen “l’extraterrestre” per la forma del seu cap.

Per desgràcia el predadéus va morir pocs dies deprés d’agafar-la i portar-la al laboratori. Per tant, no vam poder escollir una hipòtesi per aprofondir en un dels seus hàbitats i vam decidir diseccionar-la.

Aquest article ha estat elaborat per la Gemma, l’Eva, la Lia, la Laura, i el Daniel.