Voleu conèixer la Teogonia d’Hesíode? Voleu aprendre, sense adonar-vos mitologia? Doncs, mireu “¿Salseo griego? de Pol Gise:
Sara i Noèlia
4t ESO Cultura Clàssica
Voleu conèixer la Teogonia d’Hesíode? Voleu aprendre, sense adonar-vos mitologia? Doncs, mireu “¿Salseo griego? de Pol Gise:
Sara i Noèlia
4t ESO Cultura Clàssica
De la mà de la directora del Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, Mireia Rosich, tot seguit teniu els Chill out de mites i art duts a terme en el seu instagram durant el primer confinament per la pandèmia Covid-19.
Us deixem els vídeos de les sessions sobre Circe i Calipso penjats al canal youtube del Museu. Dues figures femenines de l'Odissea per reflexionar en aquest 25 N https://t.co/Xw5s7U9gU5
— Mireia Rosich (@RosichMireia) November 25, 2020
El cicle dels Chill out de mites i art de la tardor 2020 de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer se centra en les “Dones de l’Odissea”.
Calipso, que va acollir a Odisseu després del seu naufragi, oferint-li la immortalitat i l’eterna joventut:
No us perdeu el següent, Nausica!
A l’aeroport de Brusel·les, Cupido s’escapa del quadre La festa de Venus, de P.P. Rubens, i en fa de les seves en un mapping, fet per l’estudi Skullmapping i dirigit per Filip Sterckx,. Ai, l’Amor!
“Bacus” és la meva obra preferida de Caravaggio i es pot contemplar a la Galeria dels Uffizi de Florència, a Itàlia. Dins la llarga trajectòria de l’autor crec que “Baco” destaca el no ser tan agressiva a nivell de llum i de composició. Simplement veiem un jove disfressat de déu Bacus que incita de manera sensual a l’espectador a unir-se a la seva petita festa. També m’agrada molt com pinta de manera tan precisa les diferents textures de fruites, teles i vidre; per no parlar de la bellesa de la composició triangular del personatge i la disposició dels objectes.
La idea era recrear aquesta obra pictòrica en una fotografia pel pòster d’un curtmetratge. Aquest és el resultat:
Marc Camardons
3r curs ESCAC
Estela, alumna de Textos narratius grecs, ens explica en grec antic el mite de Perseu i les Gòrgones.
El coneixíeu? Té alguna relació amb Sant Jordi? Té pervivència en la literatura, el cinema, l’art, la música, el llenguatge…?