Ser finalistes al IX Premi Espiral Edublogs 2015

«Ja fa tot un curs que vaig prendre la decisió d’agafar llatí a l’optativa de 4t. Com ha canviat tot des de llavors! A més, recordo que la vaig escollir perquè vaig estar pensant que molts noms de biologia i molts dels símbols de la taula periòdica estaven en llatí i que seria molt bona idea apuntar-me per fer-me més fàcil el batxillerat científic, i després he estat diverses vegades a punt de canviar de modalitat de batxillerat per poder seguir fent llatí!

Per a molts us semblarà estrany, però sí, tot i ser alumnes de l’ESO (ubicats a l’edifici del que era l’institut Serra de Marina abans de la fusió i esdevenir el macro IPM) fem classe a l’aula d’informàtica de l’edifici Cristòfol Ferrer, i és com una “guarida” secreta per a nosaltres i una altra manera de fer classe i d’aprendre. No sé si l’haureu seguit, però hi havia una sèrie anomenada The Strain de la qual va acabar una meravellosa primera temporada fa molt poc, on hi havia una malaltia que convertia la gent en éssers ben diferents als humans, amb desitjos anormals de sang humana (recordeu com eren de supersticiosos els romans!). Doncs bé, a aquesta sèrie, un dels personatges (Abraham Setrakian) té una casa d’obstinacions i just a sota, un soterrani esplèndid que ha transformat en casa i on viu tranquil, segur i allunyat de la població. No em digueu que no es sembla a la nostra classe! És la guarida de la nostra magistra!

I després tota la gran xarxa digital dins la qual, de mica en mica, em vaig anar capficant i descobrint tal com passa a l’estiu, en  capbussar-nos a l’aigua, primer provem la seva temperatura a poc a poc i després hi entrem de pressa, així jo, a principi d’aquest curs escolar, vaig anar descobrint tot El fil de les clàssiques amb tots els seus blocs ben enllaçats a el Fil Moodle (un autèntic servei d’ordres, pautes, i d’enregistrament de notes i retroaccions en el seu gran qualificador que cada alumne maneja) fins que em vaig ficar a l’aigua molt de pressa fent articles de tot el que em venia al cap i no només en aquest bloc de mitologia i la seva pervivència arreu a partir de la nostra lectura prescriptiva Narracions de mites clàssics. Us heu fixat en la de blocs que hi ha? Heu descobert tots i cada un dels secrets? Que ara quan busco quelcom a Internet i trobo l’entrada aquí, és al primer al que hi faig clic!

És per tot això que em vaig posar molt contenta quan vaig saber que estàvem a un concurs, i quin concurs!; però encara més quan vaig saber que érem finalistes en la categoria d’Alumnes de Secundària i vàrem ser portada a la web del nostre institut i al bloc (al twitter i al Facebook) de la magistra! Com tots, tinc molta il·lusió en veure com acaba tot això i animo a tots els alumnes que han tingut l’honor de participar escrivint a El fil del mite grec (obert a la col·laboració d’altres centres i fins i tot de pares)  a què continuïn descobrint més i més sobre el món clàssic i que ho facin saber a partir d’articles o comentaris als blocs i a tothom que li interessi el món del mite i la seva pervivència que comenci a estirar d’aquest meravellós fil per anar fent xarxa!»

Categoria Blogs d’Alumnes de Secundària Edublogs 2015

Noelia Nistal
4t ESO Llatí opt.3

Aquest article s'ha publicat dins de Actualitat, General i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Ser finalistes al IX Premi Espiral Edublogs 2015

  1. Quina alegria, Noelia, llegir els teus mots! M’encanta veure la il·lusió per ser finalistes a Edublogs 2015 i l’esperança de guanyar sense cap mena de pressió, tot i que altres blocs nostres (El Fil de les Clàssiques, Aracne fila i fila i Non omnis moriar, hagin aconseguit anteriorment la baldufa (en categoria de Professorat el primer i els altres en categoria d’Alumnes de Batxillerat). Per primer cop, us hi presenteu els alumnes de l’ESO i jo n’estic molt contenta i orgullosa. Per a mi ja és tot un mèrit haver arribat a Finalistes (quan publiquin el logo ja el posarem) i un autèntic premi veure amb els teus ulls com és la vivència del treball digital a l’aula de clàssiques -per a mi ja és normal, més aviat fa tant de temps que ja ni recordo com eren les meves classes abans ni em puc imaginar què serien sense internet, el treball col·laboratiu i cooperatiu a través dels blocs, el Moodle i les xarxes socials!-. En fi, avant (Audentes Fortuna iuvat) i molta sort (Sit uobis Fortuna secunda)!.

    N.B.: Noelia, necessitem també científics humanístics!

  2. És una gran alegria llegir aquestes notícies. Moltes felicitats i molts ànims!

  3. Retroenllaç: Una mitologia molt especial mereixedora d’un gran premi | El fil del mite grec

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *