La corona d’Ariadna, d’Ovidi

Aquest text correspon al mite d’Ariadna, del llibre  VII de les Metamorfosis d’Ovidi.

Desertae et multa querentiamplexus et opem Liber tulit, utque perennisidere clara foret, sumptam de fronte coronaminmisit caelo: tenues volat illa per auras dumque volat, gemmae nitidos vertuntur in ignes consistuntque loco specie remanente coronae, qui medius Nixique genu est Anguemque tenentis.” (vers 175-182).

Text traduït per Ferran Aguilera i Puentes

“Ella era allà, sola i lamentant-se intensament, quan Líber va venir a ajudar-la i la va prendre enre els seus braços; i perquè una constel·lació la fes brillar per sempre més, li va agafar la corona del front i la va enviar al cel. La corona vola per l’aire lleuger i, mentre vola, les pedres precioses es transformen en estels resplendents i queden fixades en un lloc, conservant l’aspecte de corona; és la constel·lació que es troba entre la de l’Agenollat i la del Serpentari.”(vers 175-182)

Ariadna i Bacus, de Giambattista Pittoni

 

El text literari esmentat anteriorment ens parla de la casterització de la corona d’Ariadna.

Aquest article s'ha publicat dins de Catasterismes, Constel·lacions, General, Mitologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *