Valoració personal

Realitzar aquest treball no ha estat fàcil ja que el tema és molt ampli, això implica trobar molta informació per Internet però no sempre aquesta informació és vàlida, nosaltres però hem intentat obtenir la validesa de tots els conceptes que explicàvem. Però no només vam utilitzar Internet, sinó que vam anar a la biblioteca i vam utilitzar bastants llibres, llibres que fins llavors no n’havíem sentit a parlar. A més a més, vam utilitzar alguns articles dels blocs Aracne Fila i Fila i El fil de les clàssiques per ampliar alguns dels conceptes que vam definir.

 Nosaltres ja teníem pensat fer un treball sobre mitologia, però no teníem massa clar sobre quin tema en concret, llavors vam pensar en l’astronomia que és un tema que ens apassiona força i, per això, ens vam acabar decidint per als referents clàssics de l’astronomia, que abraça dos temes que, en general, ens semblen molt interessants.

 Nosaltres no teníem pensat d’utilitzar aquest bloc com a base per al Treball de Recerca, sinó com a punt de partida per a la traducció de textos grecs i llatins; però, quan la nostra professora ens ho va suggerir, ens va semblar una bona idea per ampliar els nostres coneixements sobre aquest tema.

 A part de fer aquest treball en bloc perquè és una eina molt dinàmica que ens permet penjar fotografies, vídeos, etc. vam decidir utilitzar-ho perquè volem ser periodistes i creiem que fer un bloc ens pot servir per ampliar el nostre currículum i crear-nos una identitat digital.

 Abans de fer aquest bloc, tot el que sabíem de l’astronomia era molt poc, amb prou feines sabíem definir perfectament el Sistema Solar, i els planetes i les seves característiques; però ara gràcies a aquest treball hem assolit molts coneixements sobre l’astronomia i tot el que està relacionat amb ella; així com hem aprofundit en mitologia i en la seva pervivència en obres pictòriques, escultòriques, literàries, cinematogràfiques i musicals; també ens ha servit per utilitzar amb precisió la terminologia astronòmica que ha servit de base a les concepcions científiques actuals; hem posat en pràctica els coneixements gramaticals del grec i el llatí i hem aprofundit en fluïdesa en llegir els textos originals escrits en aquestes llengües. Podríem dir també que hem reforçat el treball cooperatiu i col·laboratiu, però som bessones i aquesta recerca ens ha permès treballar sempre juntes tant a l’institut, com a la biblioteca, com a casa.

 Nosaltres pensem que la gent no té massa coneixements sobre l’astronomia i que caldria tenir-ne ja que és un tema de molta actualitat ja que cada any es descobreixen noves galàxies i nous planetes.

 Una altra dificultat que vam tenir va ser a l’hora de gravar l’entrevista amb el Toni Janer ja que la vam fer per Skype i a més se’ns van acabar les piles de la càmara a la meitat de l’entrevista i quan vam fer el muntatge vam haver d’arreglar-ho perquè no es notés. 

 Una de les dificultats que vam tenir  a l’hora de fer recerca en els textos antics va ser que alguns llibres no citaven bé els diferents passatges dels autors clàssics. A més, les traduccions que vam trobar estaven en castellà així que vam haver de buscar els llibres en català, cosa que no va ser fàcil ja que alguns llibres no els vam trobar ni a la biblioteca de Premià i, fins i tot, vam haver de fer-les nosaltres.

 A més, hi ha molta pervivència d’astronomia i mitologia i és una mica complicat recollir-ho tot.

 Un altre problema que hem tingut és que hi ha moltes notícies sobre l’astronomia que van succeint periòdicament, per tant també és molt difícil recopilar-ho tot.

 A nosaltres sempre ens ha interessat els misteris que amaga l’Univers i cada vegada que miràvem el cel ens preguntàvem per què brillen tant les estrelles o quina era aquella constel·lació que estàvem veient. Fent aquest treball hem intentat respondre a totes aquestes preguntes i, fins i tot, hem pogut observar un cúmul a través d’un telescopi.

 Ara cada cop que mirem el cel sabrem reconèixer perfectament de quina constel·lació es tracta i quin mite amaga aquesta constel·lació. Esperem que el nostre treball us agradi i que gaudiu tant com nosaltres contemplant el cel!

File:Illustration of Perseus Delivering Medusa's Head.jpg

Il·lustració de Perseu

Hem fet un reportatge en el que ens fem una entrevista parlant del nostre bloc:

)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *