Els signes del Zodíac

Vid. El Fil de les Clàssiques, el nostre bloc d’aula

Els dotze signes del zodíac estan representats per dotze sectors iguals de 30 º cada un a la carta astral. El signe en què es troba el Sol a la nostra carta natal, és a dir en el dia i mes que vam néixer, és el nostre signe solar, popularment conegut com signe del zodíac. El Sol recorre el zodíac en el sentit contrari a les agulles del rellotge. Parteix del punt 0, que és Àries aproximadament el 21 de març, moment en què comença el nou any astrològic. Àries correspon a l’equinoci de primavera (inici de tardor a l’hemisferi sud) i és també anomenat punt vernal. Després d’Àries, el Sol passa per Taure, Bessons, Cranc, Lleó, Verge, Balança, Escorpí, Sagitari, Capricorn, Aquari i Peixos, arribant de nou a Àries i tancant el cicle. D’acord amb l’astrologia, es diu que els dotze signes representen dotze personalitats humanes. Encara que només en coneixem dotze, s’ha descobert un tretzè signe, Ofiüc, que va del 29 de novembre al 17 de desembre.


Imatge dels signes del Zodíac

 

Les dues polaritats

Els signes del zodíac es van alternant de manera que a un signe positiu sempre el segueix un de negatiu i viceversa, de manera que els signes amb polaritat positiva són Àries, Bessons, Lleó, Balança, Sagitari i Aquari i els signes amb polaritat negativa són Taure, Cranc, Verge, Escorpí, Capricorn i Peixos.

Les tres modalitats

Els signes s’agrupen per modalitats donant lloc a tres grups de quatre signes cada un:

– Signes cardinals: són els que coincideixen amb l’inici de les estacions. Si l’equinoci de març marca el 0 Àries, l’equinoci de setembre correspon a Balança. De la mateixa manera, el solstici de juny correspon a Cranc i el solstici de desembre a Capricorn. Els signes cardinals són signes d’iniciativa i lideratge.

– Signes fixos: els signes fixos es troben just després dels cardinals, en plena estació. A aquest grup pertanyen Taure, Lleó, Escorpí i Aquari. Són signes d’estabilitat i plenitud.

– Signes mutables: són els signes del zodíac que tanquen les estacions i acaben just quan comença l’equinoci o solstici. Són flexibles, canviants i més impredecibes. Els signes mutables són Bessons, Verge, Sagitari i Peixos.

Els quatre elements

A cada element pertanyen tres signes, i en cada un d’ells, l’element es manifesta de manera diferent segons es tracti d’un signe cardinal, fix o mutable.

Signes de foc: energia, iniciativa, dinamisme i expansió. Els signes de foc són Àries, Lleó i Sagitari

Signes de terra: els plaers, el material, les bases de la vida humana i la recerca de benestar. Pertanyen a Taure, Verge i Capricorn.

Signes d’aire: El contacte amb els altres, l’intel·lecte, la lògica, la comunicació, les relacions i l’intercanvi d’idees. Són Bessons, Balança i Aquari.

Signes d’aigua: les emocions, els sentiments, la intuïció i l’instint. Són Cranc, Escorpí i Peixos.

Aquest article s'ha publicat dins de General, Mitologia, Zodíac i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Els signes del Zodíac

  1. Retroenllaç: Zodiac de David Fincher | El cel dels mites

  2. Retroenllaç: Signs de Beyoncé | El cel dels mites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *