Nosaltres hem triat aquest tema perquè la mitologia grega i romana ens ha fascinat des del primer dia que en vam sentir a parlar. També ens interessa molt l’astronomia, ja que és una ciència que sempre està canviant: cada any es descobreixen nous planetes o noves galàxies i els científics van assolint nous coneixements i fan noves teories.
A més a més, el nostre projecte de recerca de 4t d’ESO tractava sobre el cosmos. La diferència és que aquest treball també té relació amb la mitologia grega i romana, donat que grecs i romans van ser els primers en veure les constel·lacions o els primers eclipsis.
Nosaltres vam decidir fer-ho en format bloc perquè pensem que així és molt més dinàmic, ja que podem penjar vídeos, enllaços, imatges, podem utilitzar altres eines com eixos cronològics, google maps, prezi, etc. I a més, perquè gent de tot el món pot veure el nostre treball.
Nosaltres pretenem donar, amb el nostre treball, una visió divulgativa i interdisciplinar de les principals constel·lacions de l’hemisferi nord, dels signes del zodíac, dels planetes… que reben el nom de la mitologia grega i romana. D’aquí el nom El cel dels mites.
A més, un altre objectiu que tenim en fer aquest treball és aconseguir que els observatoris de Catalunya, com l’Observatori Fabra o l’Observatori d’Àger, es visitin més i que a les escoles es parli més sobre l’astronomia i els mites grecs o llatins que estan relacionats.
Noies vàreu fer una gran feina amb aquest Treball de Recerca, que va servir d’inspiració i d’ajuda a tantíssima gent que es trobava perduda. Gràcies en nom de tots!