Metodologia

Nosaltres hem utilitzat el bloc d’xtec com a eina de treball. Vam decidir fer-ho en format bloc perquè pensem que així és molt més dinàmic, ja que podem penjar vídeos de youtube, enllaços, imatges des del photobucket, podem utilitzar altres eines com eixos cronològics, google maps, prezi, etc. I a més, perquè gent de tot el món pot veure el nostre treball. Tot i així, no ha estat fàcil ja que a vegades en  posar un vídeo, quan posàvem en visual se’ns borrava i havíem de tornar a penjar-lo.  A més, té molta feina ja que has de posar enllaços a les paraules que siguin més destacades, posar altres eines que serveixin de suport visual, etc.

Creíem que el bloc és una de les millors formes per presentar un treball ja que perdurà a internet i sempre que vulguis ho pots tornar a veure o a modificar. A més, nosaltres volem ser periodistes i creíem que la nostra recerca publicada a la web ens ajudarà a fer-nos una identitat digital.

En el nostre treball hem afegit eines com l’eix cronològic que vàrem crear nosaltres mateixes gràcies a  la web: “Dipity“. Aquesta eina ens ha ajudat a situar els diferents astrònoms dins del període que van ser més famosos.

Una altra eina que hem utilitzat ha estat el prezi. Vam fer un prezi per a les conclusions del nostre treball. Aquesta eina és molt útil a l’hora de presentar un treball i dóna més dinamisme al bloc.

També vam utilitzar el google drive per fer un resum del més important del nostre treball (què hem fet, les conclusions, etc). El drive ens va servir per crear un powerpoint molt didàctic i dinàmic sobre el nostre bloc.  Amb aquesta eina també hem fet una enquesta per saber quins coneixements té la gent sobre l’astronomia.

Pel que fa a les entrevistes, no totes les hem gravat amb una càmera, sinó que a més, una d’elles la vam fer per skype. Aquesta aplicació serveix per gravar un vídeo des de qualsevol lloc, en el nostre cas, l’Antoni Janer es trobava a Mallorca i com que no podia venir a Barcelona, li vam fer l’entrevista des d’allà.

Un altre tipus d’eina que hem utilitzat ha estat el voki, una aplicació per crear el teu avatar i li pots afegir la teva veu.  Aquesta eina la trobem al costat dret del nostre bloc, amb la nostra forma i la nostra veu.

Finalment, nosaltres hem creat un google map sobre carrers amb noms astronòmics, que a la vegada estan relacionats amb la mitologia. Hem buscat carrers de tot el món, des de Barcelona, València, fins a Austràlia.

Per saber com era el nostre signe del zodíac (Gèminis) en fotografia, vam utilitzar el google sky. Com que no disposàvem de fotografies del cel que hi havia a mitjans de desembre de 2013, data en què havíem de lliurar el treball, vam demanar permís per agafar una de les fotografies de les Plèiades que havia fet Carles Duarte i Montserrat, que amablament ens va concedir.

En fi, el nostre treball és ple d’eines digitals que no són gens fàcils d’utilitzar; però que li donen  un aire més dinàmic i tecnològic i molt més actual! Ara bé, tot i que també hem buscat per internet i en diaris (per la recerca de l’actualitat astronòmica), la nostra recerca s’ha basat bàsicament en els llibres d’autors clàssics com Sèneca o Eratòstenes, els quals hem buscat la traducció o fins i tot l’hem feta nosaltres, per saber quina era la seva visió sobre el cosmos i què pensaven sobre els mites del cel.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *