Aquest treball l’hem portat amb molt d’interès, tot i que no ha sigut pas fàcil. Ens agradaria primer de tot, agrair a la nostra tutora, la Margalida Capellà, que ens ha proporcionat el material necessari per poder començar aquest treball, ens ha ajudat en els problemes tècnics, en la correcció ortogràfica i general del bloc i ens ha socorregut quan més la necessitàvem. La Margalida, quan encara fèiem primer de batxillerat, ens va obrir aquest bloc el qual hem empleat per fer el treball de recerca de segon de batxillerat. A mig camí, també ens va donar la idea de presentar-nos en el concurs de “Es de libro” 2013 i en vàrem rebre una menció extraordinària. Ens ha donat alguns llibres, com el “Manual de cielos y sus mitos”, que ens han servit de gran ajuda per ampliar la nostra recerca i ens ha anat guiant al llarg de tot el camí.
Agraïm a l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, especialment a en Xavi Puig, per poder dedicar el seu temps en fer-li una entrevista que ens ha servit de gran ajuda i per poder realitzar la visita a l’observatori, que va ser molt interessant i educatiu. També al Cosmocaixa i L’Observatori Fabra de Barcelona per poder realitzar les respectives visites les quals ens van servir per aprendre més coses sobre l’astronomia i poder veure que hi havia en un observatori i com funcionava. A més, ens agradaria destacar l’entrevista d’en Marc Prohom, que va ser molt útil ja que ens nombrar l’espectacle dels “Comediants”, que posteriorment vam afegir en el bloc.
L’entrevista d’en Toni Janer també va ser de gran ajuda a l’hora d’ampliar els nostres coneixements sobre les constel·lacions i el nom dels astres. Així com també l’article que ens va enviar sobre els referents clàssics que trobem al cel, anomenat “Les històries que amaguen les estrelles”. També volem destacar els alumnes de llatí de primer de l’any passat, que quan vam fer l’exposició ensenyant al nostre bloc, van estar tots molt atents i després van fer el joc que els hi teniem preparat.
També agraïm a en Joan Pujol Prim, divulgador de l’astronomia i editor de la pàgina web universquark, que va venir a l’institut a fer un experiment sobre l’enlairament dels coets i ens va permetre que li féssim una entrevista.
Els antics alumnes de la Lida van fer uns dibuixos sobre la representació de les constel·lacions els quals vam pintar i els vam pujar al bloc, així com l’arbre genealògic que va fer la Lida. Volem agrair a “Es del libro” per donar-nos la menció extraordinària. També a XTEC i XTECBlocs per posar-nos diverses vegades com a bloc destacat. Ens agradaria donar les gràcies als nostres pares per recolzar-nos en tot moment. No podem deixar-nos els alumnes de Segon de batxillerat de llatí que ens van ajudar amb la traducció del text d’Isidor.
També a les persones que van fer l’enquesta, que ens van ser de gran ajuda. Finalment agraïm a tots els visitants d’aquest bloc per interessar-se pel bloc i visitar-lo, sense ells no tindríem tant de reconeixement, és tot un honor tenir tantes visites!
Per acabar, volem donar les gràcies als membres del nostre Tribunal de Treball de Recerca (18 de desembre de 2013).