Una altre Terra sota la llum d’Alfa Centauri, de Javier Armentia

L’article de El Mundo titulat “Una altre Terra sota la llum d’Alfa Centauri” escrit el 17 d’octubre de 2012 per Javier Armentia, astrònom i director del Planetari de Pamplona parla sobre la descoberta d’un planeta d’Alfa Centauri similar a la Terra.  Es van trobar proves que entorn a la segona estrella d’aquest sistema solar hi ha un planeta comparable amb la Terra.

Planeta similar a la Terra al voltant d’Alfa Centauri B

Aquesta no és la única notícia relacionada amb planetes extrasolars: al voltant  al voltant d’un sistema quàdruple d’estrelles s’ha trobat un altre planeta. El planeta, lleugerament és superior en dimensions a la Terra i orbita al voltant de Alfa Centauri B, completant una volta cada poc més de tres dies. Aquestes observacions es van dur a terme en un dels observatoris de l’ESO. El planeta, però, està a 4 milions de km de l’estrella, que encara que és una mica més freda que el nostre Sol i podria cremar perfectament a aquest cos,  per això és més improbable que hi hagui vida. No està dins de la zona habitable i per la seva grandària ens podríem imaginar que és un cos rocós com Mercuri.

L’altre planeta que també és notícia, anomenat PH1, és també peculiar: orbita al voltant d’un sistema doble d’estrelles al voltant del qual orbita un altre parell d’estrelles. El seu descobriment és fruit de la col·laboració entre astrònoms professionals i els voluntaris d’un projecte col · laboratiu que des de la Universitat de Yale i amb les abundants dades del satèl·lit d’observació astronòmica de la NASA Kepler permet analitzar en detall les petjades de possibles planetes extrasolars.

El planeta PH1 orbitant al voltant dels seus quatre sols

Aquest article s'ha publicat dins de General, Opinió, Premsa i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *