L’asteroide Tisbe

Tisbe és l’asteroide núm. 88 de la sèrie. Fou descobert per en Christian Heinrich Friedrich Peters (1813-1890) el 15 de juny del 1866 a l’Observatori Litchfield a Clinton (Nova York). És un asteroide gran del cinturó principal d’aproximadament 232 quilòmetres.

L’asteroide Tisbe

El mite de Tisbe:

Píram i Tisbe són dos joves veïns babilonis que estan enamorats, però els seus pares no els deixen veure. Es comunicaven amb mirades i gestos, fins que un dia descobreixen una esquerda en el mur que separa casa, i es citen a la nit en una morera. Per no aixecar sospites, Tisbe arriba la primera, però divisa a una lleona que s’acosta i s’amaga perquè no l’ataqui. En la fugida, li cau el vel, i la lleona, jugant, el taca de sang.Quan Píram arriba a la morera, veu el vel ple de sang i descobreix les petjades de l’animal, de manera que arriba a la conclusió que ha matat Tisbe. Adolorit, se suïcida amb una espasa, esquitxant de sang les mores i aquestes es tornen vermelles. Passat un temps, la jove surt del seu amagatall i veient al seu estimat estès a terra, l’abraça afligida i se suïcida també.

Quadre “Píram i Tisbe” de Gregorio Pagani

Aquest article s'ha publicat dins de Asteroides, General, Mitologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *