L’asteroide Antíope

Antíope és l’asteroide núm. 90 de la sèrie. Fou descobert l’1 d’octubre del 1866 a Dusseldorf per en Karl Theodor Robert Luther (1822-1900). Antíope forma part del grup familiar de Themis, i com la majoria dels asteroides d’aquesta regió, és fosc (de la classe C) i de composició carbònica.

Imatge de l’asteroide Antíope

El mite d’Antíope:

Zeus es va unir a la bella Antíope en forma de sàtir i va engendrar amb ella dos bessons: Amfión i Zetos. Avergonyida, Antíope es va escapar i es va refugiar a Sició. El seu pare es va suïcidar i va encarregar al seu germà Lico la venjança. Lico va prendre la ciutat de Sició i va matar al seu rei Epopeu, portant a Antíope com presonera a Tebes, camí d’on va donar a llum als seus bessons, que van ser abandonats a la muntanya per ordre de Lico i recollits per uns pastors. Una nit, Antíope va poder escapar dels maltractaments que rebia i va fugir justament a la cabana on vivien els seus fills. Ells, que no l’havien reconegut, la van lliurar a Dirce, però quan el pastor els va dir que era la seva mare, van anar a buscar-la i van matar  Dirce i Lico. Dionís, enfadat per la mort de Dirce, va fer que Antíope embogís i vagués per Grècia, fins que un dia es va curar i es va casar amb Focus.

Quadre “Júpiter i Antíope” de Hendrik Goltzius

Aquest article s'ha publicat dins de Asteroides, General, Mitologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *