Dànae feta asteroide!

Dànae és l’asteroide núm. 61. Fou descobert per en Hermann Mayer Salomon Goldschmidt a París el 9 de setembre del 1860. És un asteroide força gran i rocós del cinturó principal d’asteroides.

L’asteroide Dànae

Mite de Dànae:

Acrisi, rei d’Argos, no tenia cap fill, sinó tan sols una filla anomenada Dànae. En preguntar a l’oracle de quina manera podria tenir un fill varó, va rebre la resposta següent: “No tindràs fills, i el teu nét et matarà”. A fi de prevenir aquest destí, Acrisi tancà Dànae en una presó amb portes de bronze, custodiada per uns gossos salvatges. Malgrat aquestes mesures, Zeus, transformat en pluja d’or, va penetrar en una esquerda i posseí Dànae i d’aquesta unió nasqué Perseu. Quan Acrisi se n’adona,  va decidir de tanacr-la en un cofre amb el seu fill i llençar-los al mar. L’arca fou arrastrada per les aigües fins a l’illa de Sèrifos, on un pescador, de nom Dictis, la va trobar i els va acollir a casa seva. Més tard, després que Perseu matés a la Medusa que petrificava amb la mirada i rescatés a Andrómeda, la profecia de l’oracle es va fer realitat.Va partir cap a Argos, però com coneixia la profecia marxar abans a Larisa, on se celebraven uns jocs atlètics. Acrisi hi era per casualitat i Perseu el va matar accidentalment amb la seva javelina, complint la profecia.

Dànae, de Jan Gossaert

Aquest article s'ha publicat dins de Asteroides, General, Mitologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *