L’asteroide Eurídice

Eurídice és l’asteroide núm. 75. Fou descobert a Clinton el 22 de setembre del 1862 per en Christian Heinrich Friedrich Peters. És un asteroide del cinturó principal, ric en níquel i ferro.

L’asteroide Eurídice

Mite d’Eurídice:

Eurídice era la promesa d’Orfeu. Però el dia de les seves noces Eurídice va morir enverinada per la picada d’una serp. Llavors, Orfeu va baixar a l’infern i va tocar la seva lira cosa que va emocionar tant  Hades, déu dels inferns, que va permetre que se’n portés al món dels mortals la seva estimada amb la condició que no mirés enrere fins que no haguessin sortit fora de l’infern. Malgrat tot, en l’últim moment, Orfeu no va poder evitar la temptació i es va girar per veure el rostre de la seva estimada. Eurídice es va haver de quedar al món dels morts per sempre i Orfeu no la va tornar a veure més.

File:Kratzenstein orpheus.jpgOrfeu i Eurídice, de Christian Gottlieb Kratzenstein

Aquest article s'ha publicat dins de Asteroides, General, Mitologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *