L’asteroide Aurora

Aurora és l’asteroide núm. 94 de la sèrie. Fou descobert per James Craig Watson (1838-1880) el 6 de setembre del 1867 a Ann Arbor. És un dels asteroides més grans del cinturó principal. És més fosc que el sutge i té una primitiva composició de carboni.

L’asteroide Aurora

Mite de l’Aurora:

Aurora en la mitologia romana, és la personificació de l’alba. És una dona que vola a través del cel per anunciar l’arribada del sol. Els seus germans són: el Sol i la Lluna. Va tenir molts fills. Quatre dels seus fills són els vents del nord, del sud, de l’est, i oest. Aurora és una dona amb llargues ales nua de la cintura cap amunt, coronada amb una tiara, que condueix dos o quatre cavalls que tiren del Sol. Les seves llàgrimes són les causants de la rosada mentre ella vola a través del cel plorant per un dels seus fills (Llucifer) que va ser assassinat per Aquil·les. El seu equivalent en la mitologia grega és la deessa Eos.

Quadre “La deessa Aurora triomfar sobre la Nit” de Jean-Honoré Fragonard

Aquest article s'ha publicat dins de Asteroides, General, Mitologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *