Afrodita feta asteroide!

Afrodita és l’asteroide núm. 1388. Va ser descobert per l’astrònom Eugène Joseph Delporte des de l’observatori d’Uccle (Bèlgica), el 24 de setembre de 1935.

Mite d’Afrodita:

Afrodita, en la mitologia grega, és la deessa de l’amor i la bellesa, equivalent a la Venus romana. A la Ilíada d’Homer apareix com la filla de ZeusDione, una de les seves consorts, però en llegendes posteriors la descriu brollant de l’escuma de la mar i el seu nom pot traduir-se com ‘nascuda de l’escuma’. En la llegenda homèrica, Afrodita és la dona d’Hefest, el déu del foc. Entre els seus amants figura Ares, déu de la guerra, que en la mitologia posterior és el seu marit. Ella era la rival de Persèfone, reina del món subterrani, per l’amor del bell jove grec Adonis. La llegenda més famosa sobre Afrodita està relacionada amb la guerra de Troia. Eris, la deessa de la discòrdia, l’única deessa no convidada al casament del rei Peleu i de la nereida Tetis, va llançar ressentida a la sala del banquet una poma d’or destinada “a la més bella”. Quan Zeus es va negar a triar entre HeraAtena i Afrodita, les tres deesses que aspiraven a la poma, elles  van demanar a Paris, príncep de Troia, que donés la seva decisió. Totes el van intentar subornar: Hera li va oferir ser un poderós governant; Atena, que aconseguiria una gran fama militar, i Afrodita, que obtindria  la dona més bella del món. Paris va seleccionar Afrodita com la més bella, i com recompensa va triar Hèlena de Troia, la dona del rei grec Menelau. El rapte d’Hèlena per Paris va conduir a la guerra de Troia.

Quadre “El naixement de Venus”  de Willim-Adolphe Bouguereau en el Museu D’Orsay

 

Aquest article s'ha publicat dins de Asteroides, General, Mitologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *