Hidra Mascle

L’Hidra Mascle és una constel·lació austral. Representa el mascle de l’Hydra. No conté gaires estrelles visibles. És una de les 20 constel·lacions creades per Pieter Dirkszoon Keyser i Frederick de Houtman entre els anys de 1595 i 1597, i la seva primera aparició és en el llibre Uranometria de Johann Bayer el 1603. L’estrella més brillant de la constel·lació de l’Hidra Mascle és β Hydri. L’Hidra Mascle limita al nord amb ReticleRellotge i Eridà, a l’est amb Tucà i de nou a l’est i al sud amb Octant i a l’oest amb TaulaOrada. El seu nom ve del llatí Hydrus (Ύδρος, en grec). Atès que va ser creada al segle XVII i per la seva posició austral no va ser visible per les cultures antigues, de manera que no té mitologia relacionada.

Constel·lació de l’Hidra Mascle

Representació de la constel·lació de l’Hidra Mascle

Serp d’aigua

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Hidra Mascle

  1. Retroenllaç: Rellotge | El cel dels mites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *