Indi

L’Indi és una constel·lació de l’hemisferi sud. La regió que cobreix, prop del Pol Sud celeste, és relativament pobra en estrelles i poques són visibles per l’ull nu. La constel·lació d‘Indi representa un indi amb la seva llança en posició d’atac. És una de les 20 constel·lacions creades per Pieter Dirkszoon Keyser i Frederick de Houtman entre els anys de 1595 i 1597, i la seva primera aparició és en el llibre Uranometria de Johann Bayer el 1603. L’estrella més brillant de la constel·lació de l’Indi és α Indi Limita al nord amb Microscopi, a l’est amb Telescopi i Paó reial al sud amb Octant i a l’oest amb TucàGrua. El seu nom ve del llatí Indus (Ινδός, en grec). Atès que va ser creada al segle XVII i se situa al sud, no va ser coneguda per les cultures clàssiques, de manera que no té mitologia relacionada.

Constel·lació de l’Indi

Representació de la constel·lació de l’Indi

Indi americà

Aquest article ha estat publicat en Constel·lacions, General, Lèxic. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Indi

  1. Retroenllaç: Anònim

  2. Retroenllaç: Telescopi | El cel dels mites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *