Grua

La Grua és una constel·lació austral. És una de les 20 constel·lacions creades per Pieter Dirkszoon Keyser i Frederick de Houtman entre els anys 1595 i 1597. La constel·lació de la Grua fou esmentada per primera vegada per Johann Bayer el 1603 a l’obra Uranometria, però podria ser que hagués estat descoberta anteriorment. Aquesta constel·lació conté poques estrelles visibles per l’ull nu. L’estel més brillant de la constel·lació de la Grua és α Gruis . La Grua limita al nord amb Peix Austral i Escultor, a l’est amb les constel·lacions de Microscopi i Indi, al sud amb Tucà i a l’oest amb Fènix. El seu nom ve del llatí Grus (Γερανός, en grec). Fins al segle XVII Grus va ser considerada part de Peix Austral. Atès que va ser creada al segle XVII no té una mitologia relacionada.

Constel·lació de la Grua

Representació de la constel·lació de la Grua

Grues

Aquest article ha estat publicat en Constel·lacions, General, Lèxic. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Grua

  1. Retroenllaç: Tucà | El cel dels mites

  2. Retroenllaç: Microscopi | El cel dels mites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *