Telescopi

És una petita constel·lació de l’hemisferi sud que limita al nord amb les constel·lacions de Sagitari i Corona Austral, al sud amb Paó reial i a l’oest amb Indi. És visible durant els mesos de març fins a octubre. La seva estrella més brillant és Alfa Telescopii. El seu nom ve del llatí Telescopium (en grec, Τηλεσκόπιον).

Constel·lació del Telescopi

Representació de la constel·lació del Telescopi

Aquesta constel·lació no està relacionada amb la mitologia ja que va ser descoberta  per Nicolas Louis de La Caille al segle XVIII juntament amb altres 13 constel·lacions. Representa els telescopis moderns per a l’observació astronòmica.

Telescopi

Aquest article ha estat publicat en Constel·lacions, General, Lèxic. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Telescopi

  1. Ada Andiñach diu:

    Bonum diem!
    Molt interessant el fet de que sigui una constel·lació ”nova” encara que trobo a faltar el típic mite explicant l’origen de la constel·lació.
    Salve 😀

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *