Forn

El Forn és una constel·lació austral a la qual va donar nom per primera vegada Nicolas-Louis de Lacaille, qui la va crear en honor d’Antoine Lavoiser, el famós químic que va morir a la guillotina en la revolució francesa, amb el nom de Fornax Chemica (Forn químic en llatí). L’estrella més brillant de la constel·lació del Forn és α Fornacis. Limita al nord amb Eridià i la Balena, a l’est amb Escultor, al sud amb Fènix i a l’oest una altre vegada amb Eridà. El seu nom ve del llatí Fornax (Κάμινος, en grec). Fornax a la mitologia romana, era la deessa del pa i de la fleca, En el seu honor es celebrava la festa dels fornacalias. Encara que no té res a veure amb aquesta constel·lació ja que fou creada el 1763 .

Constel·lació del Forn

Representació de la constel·lació del Forn

Forn de pa

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *