Popa

És una constel·lació de l’hemisferi sud que limita al nord amb les constel·lacions d’Unicorn i Hidra, a l’est amb Ca major i Coloma, al sud amb Quilla i al nord amb Brúixola. És visible durant els mesos d’octubre fins a abril. La seva estrella més brillant és Zeta Puppis o Naos que és una supergegant blava. El seu nom ve del llatí Puppis (en grec Πρύμνη).

Constel·lació de Popa

Representació de la constel·lació de Popa

Mite de Popa:

Es van anomenar Argonautas en el poema d‘Apoloni de Rodas, als companys que van ajudar a Jàson en la seva expedició a la recerca del velló d’or. La constel·lació de la Popa juntament amb la Quilla formen l’Argos, la nau en la que van viatjar els Argonautes. Pèlias, rei de Lolkos, va accedir a donar-li el tron a Jàson a canvi de que aquest li portés el velló d’or (pell del moltó que va salvar a Frix i Hel·le i que després es va convertir en la constel·lació D’Aries). Jàson va acceptar l’encàrrec i manar que es construís una enorme nau, l’Argos, que tenia el mateix nom que el seu propietari.

Jason i els Argonautes, de Poly Bernatene

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Popa

  1. Retroenllaç: Vela | El cel dels mites

  2. Retroenllaç: Quilla | El cel dels mites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *