Camaleó

El Camaleó és una constel·lació menor del Sud. La constel·lació de Camaleó és una de les vint constel·lacions creades per Pieter Dirkszoon Keyser i Frederick de Houtman entre els anys 1595 i 1597, que va ser descrita per Johann Bayer el 1603 . L’estrella més brillant de Camaleó és α Chamaeleontis. Limita al nord amb les constel·lacions de la Mosca, la Quilla i el Peix Volador, a l’est amb la constel·lació de la Taula, al sud amb l’Octant i a l’oest amb l’Au del Paradís.El seu nom ve del llatí Chamaleon (Χαμαιλέων, en grec). Donat que és un descobriment del segle XVII, i no va ser visible per les primeres cultures mediterrànies, no hi ha cap mite associat a la constel·lació del Camaleó.

Constel·lació del Camaleó

Representació de la constel·lació del Camaleó

Camaleó de Malawi

Aquest article s'ha publicat dins de Constel·lacions, General, Lèxic i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *