Paleta

És una petita constel·lació austral de l’hemisferi sud que limita a l’est amb les constel·lacions de Burí i l’Orada, al sud amb Peix volador, a l’oest amb la Quilla i al nord amb Coloma. És visible entre els mesos de setembre dins a abril. La seva estrella més brillant és Alfa Pictoris. El seu nom ve del llatí Pictoris (en grec Οκρίβας).

Constel·lació de Paleta

pictor.JPG

Representació de la constel·lació de la Paleta

Pictor o el pintor, en un principi es coneixia com el Cavallet del Pintor, ja que l’astrònom francès Nicolas Louis de La Caille la va introduir al segle XVIII amb el nom de Equuleus Pictoris. Però posteriorment el 1877 aquesta constel·lació va passar a anomenar-se  Pintor.

Caballet de pintura

 

 

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Paleta

  1. Retroenllaç: Orada | El cel dels mites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *