Peix Austral

És una petita constel·lació de l’hemisferi sud que limita al nord amb les constel·lacions zodiacals d’Aquari i Capricorn, a l’est amb Microscopi, al sud amb Grua i a l’oest amb Escultor. És visible durant els mesos de juny fins a desembre. La seva estrella més brillant és Alfa Piscis Austrini o Fomalhaut. El seu nom ve del llatí Piscis Austrinus (en grec Νότιος Ιχθύς).

Constel·lació de Peix Austral

Representació de la constel·lació Peix Austral

Mite del Peix Austral:

Es pensa que originalment, la constel·lació Peix Austral hauria estat l’única constel·lació que es creia que simbolitzava un peix, Peixos hauria esdevingut el símbol d’un peix més tard. En la mitologia grega, aquesta constel·lació es coneix com el Gran Peix i és representat empassant-se l’aigua vessada per Aquari, la constel·lació del portador d’aigua. Es diu que els dos peixos de la constel·lació de Peixos són els descendents del Gran Peix.

Peixos gat

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Peix Austral

  1. Retroenllaç: Grua | El cel dels mites

  2. Retroenllaç: Escultor | El cel dels mites

  3. Retroenllaç: Capricorn | El cel dels mites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *