Quilla

La Quilla és una constel·lació austral que forma part de l’antiga constel·lació d’Argo Navis. Aquesta està dividida en quatre components: la Quilla, la Vela, la Popa i la Brúixola. Conté Canopus (també anomenada α Carinae), que és el segon estel més brillant del cel nocturn. La constel·lació de la Quilla és invisible des de pràcticament tot l’hemisferi nord. La constel·lació de la Quilla té forma de “U” i per això recorda la part inferior d’un vaixell. El seu nom ve del llatí Carina (Τρόπις, en grec).

Constel·lació de la Quilla

Representació de la constel·lació de la Quilla

Mite de la Quilla:

Aquesta constel·lació representa la Quilla del vaixell Argo.En la mitologia grega, Argo era el vaixell que Jàson va manar construir per la recerca del velló d’or. Pèlias va accedir a donar el tron a Jàson a canvi de que aquest li portés el velló d’or. Jàson va acceptar l’encàrrec i va ordenar a Argos la fabricació d’una nau, aquesta embarcació tenia el do de la parla i de la profecia. Després va formar la tripulació amb els joves més valents d’aquells temps.

Una altra versió diu que podria ser el vaixell de Menelau, marit d’Helèna de Troia.

Quadre “L’Argo” de Lorenzo Costa al Museu Civico de Pàdua

Aquest article s'ha publicat dins de Constel·lacions, General, Lèxic, Mitologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Quilla

  1. Retroenllaç: Camaleó | El cel dels mites

  2. Retroenllaç: Vela | El cel dels mites

  3. Retroenllaç: Mosca | El cel dels mites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *