Copa

La Copa és una de les 88 constel·lacions modernes i una de les 48 de les constel·lacions ptolemaiques. Està Situada a l’hemisferi sud. Es deia que representava la copa del déu Apol·lo. No té cap estel més brillant que la quarta magnitud. L’estel més brillant de la Copa és δ Crateris . La constel·lació de Copa es troba entre Hidra i Lleó, i al costat de Corb. El seu nom ve del llatí Crater (Κρατήρ, en grec).

Constel·lació de la Copa

Representació de la constel·lació de la Copa

Mite de la Copa:

Les històries sobre Crater, la Copa, es van originar en la mitologia grega. Es diu que Corvus, el corb, va ser enviat per Apol·lo per buscar aigua d’una font. El corb va portar amb si una copa per poder abocar l’aigua, quan es va trobar una figa que no estava del tot madura. Llavors va decidir esperar que la figa madurés, el que el va fer endarrerir a l’hora de tornar. En tornar va portar a una serp i li va dir a Apol·lo que la serp l’havia atacat, i aquesta era la raó per la qual s’havia endarrerit. Apol·lo, que ho sabia tot, es va enfadar amb el corb per haver-li mentit, i el va enviar al cel amb la serp. Una altra història explica que la copa és sagrada, ja que va ser usada pels déus de l’Olimp.

Ceràmica d’Apol·lo i el corb

Aquest article s'ha publicat dins de Constel·lacions, General, Lèxic, Mitologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *