Creu del Sud

La Creu del Sud és la més petita de les 88 constel·lacions modernes, però també una de les més famoses. Es troba tocant a la constel·lació Centaure mentre al seu sud hi ha la constelació de la Mosca. És útil per a la orientació ja que permet determinar el punt cardinal sud. L’estrella més brillant de la Creu del Sud és Acrux (també anomenada α Crucis), que vol dir “el peu de la creu”. Els grecs antics la van crear com a part del Centaure, però va ser definida com a independent al segle XVI, després de l’expedició de Amerigo Vespucci a Sud-amèrica el 1501. És una constel·lació tan important que diversos països la porten en les seves banderes. El seu nom en llatí és Crux (Σταυρός του Νότου, en grec). Aquesta constel·lació no té un origen mitològic grec ni romà. Els grecs l’havien inclós en la constel·lació del Centaure.

Constel·lació de la Creu del Sud

Representació de la constel·lació de la Creu del Sud

Bandera d’Austràlia amb la Creu del Sud

Aquest article s'ha publicat dins de Constel·lacions, General, Lèxic, Mitologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Creu del Sud

  1. Retroenllaç: Nebuloses | El cel dels mites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *