Fletxa

És una petita constel·lació boreal de l’hemisferi nord que limita al nord amb Guineueta, a l’est amb Hèrcules, al sud amb Àguila i a l’oest amb Dofí. És visible durant els mesos de maig fins a novembre. La seva estrella més brillant és Gamma Sagittae. El seu nom ve del llatí Sagitta (en grec, Βέλος).

Constel·lació de la Fletxa

Representació de la constel·lació de la Fletxa

Encara que hi ha algunes indicacions que podrien suggerir relacions d’aquest constel·lació amb Cupido, Hèrcules i Apol·lo, i fins i tot que podria ser una fletxa disparada per Sagitari, “l’arquer”, no hi ha una mitologia definida per aquesta constel·lació, encara que era ja ben coneguda pels grecs.

Arc amb una fletxa

 

Aquest article ha estat publicat en Constel·lacions, General, Lèxic, Mitologia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *