Rellotge

El Rellotge fou anomenada originalment Horologium Oscillitoriumper l’Abbé Nicolas Louis de Lacaille, en honor del rellotge de pèndol, de Christiaan Huygens. És una de les constel·lacions situades més al sud, dins una regió del cel d’estels molt febles, sent les seves estrelles també molt tènues. L’estrella més brillant de la constel·lació del Rellotge és α Horologii. Aquesta estrella és una gegant vermella deu vegades més gran que el Sol i està fusionant en aquest moment el seu Heli en carboni i oxigen.  La constel·lació del Rellotge limita al nord i a l’est amb Eridà, al sud i a l’est amb Hidra mascle i a l’oest amb Reticle i Burí. El seu nom ve del llatí Horologium (‘Ωρολόγιον, en grec). Atès que va ser inventada al segle XVII, i no va ser visible per als pobles de la Mediterrània, no hi ha mitologia anterior associada a aquesta constel·lació.

Constel·lació del Rellotge

Representació de la constel·lació del Rellotge

Rellotge

Aquest article ha estat publicat en Constel·lacions, General, Lèxic. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *