Reticle

És una petita constel·lació austral de l’hemisferi sud que limita al nord amb Rellotge, al sud amb Hidra i a l’oest amb Orada. És visible des de l’hemisferi sud durant gran part de l’any. L’estrella més brillant d’aquesta constel·lació és Alfa Reticuli. El seu nom ve del llatí Reticulum (en grec, Δίκτυον).

Constel·lació del Reticle

reticulum.JPG

Representació de la constel·lació del Reticle

La constel·lació del Reticle la va descobrir el professor d’astronomia Isaac Habrecht II el 1621.  Al principi se li va donar el nom de Rombe, ja que les seves quatre estrelles més brillants, dibuixavem sobre el cel una figura d’aquest tipus. Però l’astrònom francès Nicolas Louis de La Caille, al segle XVIII, la va anomenar la constel·lació del Reticle en honor al reticle ocular del telescopi.

Reticle ocular d’un Telecopi 

 

Aquest article s'ha publicat dins de Constel·lacions, General, Lèxic i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Reticle

  1. Retroenllaç: Hidra Mascle | El cel dels mites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *