Nostrae “Metamorphoses”

Discipuli primi lingua llatinae dissimiles interpretationes a libro Metamorfhose Ovidi fecerunt.
Discipuli sunt:
Luana: Io

Magda: Píram i Tisbe

Dalila: Atalanta i Hipòmenes

Alba: Cadme i Harmonia

Múnia: Acteó

Laia: Filemó i Baucis

Pau: Porc de Calidò

Neus: Mirra i Adonis

Anabel: Narcís

Sílvia: Dafne

Xavi: Neixement de Bacus

El Mite de“les Edats “ l’han fet els alumnes de 2n de Batx.

17 thoughts on “Nostrae “Metamorphoses”

 1. Magda

  PÍRAM I TISBE
  La inetrpretació del meu mite en el dibuix és basa básicament en el romanç de la parella i la metamorfosis que sofreixen per tal d’estar tota la vida junts.
  El mite de Píram i Tisbe explica que són dos joves enamorats els quals viuen molt a prop però que els seu pares ,tot i l’estimació que senten els dos joves, no els deixen casar-se, però Píram i Tisbbe “continuem la seva relació amorosa a través de cartes” que passaven per un escletxa que unia les dues cases fins que finalment decidexen escapar a la Tomba de Ninus on hi havia una morere plena de mores blanques. Tisbe a la seva fugida de casa es tapa amb un vel (mocador) .Quan arriba en el punt de trobada que havien quedat amb Píram ,es troba que Píram encara no havia arribat i en l’espera s’acostava una lleona que portava tot el morro ensangrentat de l’ última caça. Tisbe fuig cap a dins d’una cova, però li cau el vel, el vel va ser desgarrat per la lleona i ple de sang. Quuan Píram arriba i veu el vel ple de sang i tot trencat, se sent culpable de la suposada “mort” de Tisbe i decideix clavar-se un punyal i és mata. Tisbe quuan surt del seu refugir i veu a Píram mort , se sent culpable i decideix matar-se al seu costat. Es per aquest motiu que diuen que les moreres ja no han tornat a ser mai més blanques ,ja que la sang del dos enamorats va tocar la morera i les va tenyir de color púrpura. Per aixó en el meu dibuix hi surt representat un vel amb una morera.

 2. Magda

  El mite que més m’ha agradat, a part del meu, és el de Leocotoe perquè és molt intrigant i amb diferents suposicions des d’ el meu punt de vista. El dibuix que m’ha agradat més és el que ha dibuixat l’Alba sobre el mite de Cadme i Harmonia, perquè està molt treballat i representa molt bé el mite.

 3. Laia Manent

  Jo vaig fer el mite de Filemón y Baucis. El meu dibuix era bàsicament el final del mite, quan els dos ancians estan a la gran escala del temple. Ells, gràcies a la seva bondat amb els déus, i llavors ells els hi concedeixen un desig, i trien ser sacerdots del temple i morir junts ja que havien sigut feliços tota la vida l’un al costat de l’altre. I allà, enmig de les escales, es comencen a convertir en arbres i aprofiten fins a l’últim respir. I per això diuen, també que l’alizina i el til·ler neixen junts.
  Com a opinió personal, penso que el meu mite era molt bonic, i la història també. Es un mite que fa que puguis creure en un amor que dura per sempre, ja que ara actualment n’hi han ben pocs.

  Laia Manent.

 4. Alba

  El meu mite és el de Cadmo i Harmònia: Cadmo va creure que l’origen dels seus mals venia perquè havia matat una serp i va demanar convertir-s’hi i Harmonia al veure’l també ho va demanar,així que he decidit dibuixar una serp amb trossos de pell i es amb braços , també es pot veure una mà que l’agafa que representa Harmonia i unes llàgrimes caient també d’aquesta.

 5. Dalila

  En el meu dibuix he dibuixat tres pomes d’or perquè brillaven molt i donava a entendre que aquelles pomes eren especials i no unes pomes com unes altres que són les que la deessa Venus li donà a Hipòmenes perquè guanyès la carrera i així casar-se amb la jove Atalanta.
  I la segona part del dibuix son els peus roses (Atalanta) i blaus (Hipòmenes) que signifiquen que estan fent la carrera i que l’últim peu és el blau que significa la victòria d’Hipòmenes.

  El dibuix que m’ha agradat és el de la Múnia que és deia Diana i Acteon, m’agrada com està fet el dibuix perquè està molt relacionat amb la metamorfosi que en el mite es fa, que és quan la deessa Diana castiga a Acteon perquè la va veure despullada i aquesta el va convertir en cèrvol.

 6. Gerard Colillas

  El meu dibuix representa Venus i Mart atrapats a la xarxa que els hi va preparar Vulcà per descobrir les seves infidelitats, ja que Febo els va deletar, tal com al mite Leucotoe ho explica.

  De les altres històries dels companys no ni ha cap que m’agradi o destaqui més que les altres, per tant no tinc cap preferència. Tots els he trobat be.

 7. neus

  El mite que jo he fet es el de, el cant d’orfeu. Mirra. Adonis i Venus.
  El meu dibuix consisteix en una part hi ha dibuixat un arbre que significa que es l’arbre de Mirra, que en el mite es la noia avergonyida que els déus la converteixen en aquest arbre. L’altre part, hi ha dibuixat unes flors vermelles, que en el mite, Adonis quan mort, Venus escampa nèctar al cos d’aquest i de la seva sang surt aquesta flor. La flor d’Anèmona.
  El mite que m’ha agradat més és el mite de la Múnia, Diana i Acteón. No sé gaire bé perquè és el que més m’ha agredat, però com que és curt, i la Múnia el va explicar amb claretat, el vaig entendre molt bé.

 8. Xavi Benitez

  Doncs el mite que més m’ha agradat és el de Atalanta i Hipònemes, ja que es veu la ajuda que donaven els déus a les persones per tal de que aquestes aconseguissin el que volien. A més també reflexa l’ ira de alguns déus i deesses per que no les han venerat tal i com ells volen.

 9. Múnia

  A la activitat feta a l’assignatura de llatí, relacionada amb l’obra d’Ovidi (metamorfòsis),m’ha tocat representar a través d’un dibuix el mite de Diana i Acteon. Malgrat que dibuixar no és el meu fort, vaig plasmar la història contextualitzant el meu dibuix en una espècie de cascada on hi ha Acteon convertint-se en cèrvol, mentre està veient a la deessa Diana i les seves nimfes nues. Abans de realitzar l’activitat, també vaig pensar dibuixar a Acteon sent deborat per els seus gossos, però crec que això, no hagués estat una escena tan representativa del mite.

  El mite que més m’ha agradat, ha estat el de Píram i Tísbe, ja que és un mite molt romàntic i bonic. A més, penso que la meva companya ha plasmat molt bé el mite , ja que en el seu dibuix hi aparèixen tots els elements importants relacionats amb el mite (la morera, el mocador, i els dos enamorats). També vull dir, que també m’ha agradat molt el mite de Filemon i Baucis, ja que es veu reflectit el fet de que si ets bona persona, i t’aboques als altres, possiblement, les coses t’aniran millor que no pas si ets egoïsta (com tota l’altre gent del poble, que van acabar morts).

 10. Luana Tapia

  El mite de les Metamorfosis és el de la nimfa Ío, i el dibuix que he fet, es que Ío es veu reflexada al riu i es veu que és una vaca i es depremeix, i el gos Argos esta al seu costat perque es el que la vigila, li va manar Hera i així Zeus no la podia veure. El mite que m’ ha agradat més és el de Píram i Tisbe perquè quan s’acaba ,que Píram es pensar que la lleona s ‘havia menjat a Tisbe, es va suicidar perquè no volia viure sense ella, i Tisbe quan va sortir del seu amagatall, va veure que Píram s’havia suicidat per ella, ella també es va suicidar perque no volia viure sense ell.

 11. INS d'Aurorpoyato Post author

  Xavi, tens moltes faltes d’ortografia, vigila!!!! a més t’has deixat l’altra part de l’activitat. No puc pujar-te la nota de l’examen.

 12. INS d'Aurorpoyato Post author

  Neus, en nou línees has fet 24 faltes d’ortografia !!!! Vigila, això no pot ser !!!!!

 13. INS d'Aurorpoyato Post author

  Gerard, la teva apatia et porta, fins i tot, a no fixar-te una mica més i triar un mite dels teus companys. No tens excusa, ells si que no han pogut triar el teu perquè no l’havies fet !!!!

 14. INS d'Aurorpoyato Post author

  Alba, t’has deixat la segona part de l’activitat que era escogir un mite dels teus companys i explicar el perquè de la teva tria.

 15. INS d'Aurorpoyato Post author

  Dalila, m’ha agradat molt la teva motivació a l’hora de fer les “Metamorfosis”. Espero que segueixis així el curs vinent.

 16. INS d'Aurorpoyato Post author

  Laia, t’expliques molt bé i has entens el mite a la perfecció. Estic molt contenta per la teva motivació i espero que el curs vinent seguiràs igual. Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *