Un diumenge a la tarda, ara ja fa moltes setmanes, el Nacho va  trobar una mantis sobre un arbre. Com que a Biologia i Geologia el professor ens va dir que hauriem de realitzar una investigació sobre diferents insectes, vam decidir portar la mantis a l’institut. La vam posar en un petit terrari i fins i tot li vam donar de menjar algun insecte viu.

Aquest trimestre vam començar la recerca, però vam tenir una desgracia inesperada, perquè se’ns va morir la mantis. Això ens va complicar el treball de recerca, doncs vam haver de canviar els objectius inicials de treball i plantejar un nou projecte. Al final, com que la mantis estava morta, vam decidir disseccionar les ales per tal de comprovar si les ales posteriors eren iguals o no entre sí.

En primer lloc vam recollir tota la informació bibliogràfica que vam trobar per internet sobre els artròpodes, els insectes i l’espècie Mantis religiosa.  Vam crear un document drive per compartir tota la informació.

Al laboratori vam observar amb detall el cadàver de la mantis i la vam dibuixar ajudant-nos d’una lupa binocular.

El Nacho, la Nerea i la Irene van disseccionar les ales i vam observar que no eren iguals. L’Adria, el Jordi, el Carles i el David van disseccionar el cap i les potes de la mantis. Ara estem ordenant les dades obtingudes per a justificar científicament les conclusions de la nostra recerca, que publicarem aviat com un article científic.

Aquest article ha estat elaborat per la Nerea, la Irene, el Jordi, el David, el Nacho i l’Adrià.