Los secretos de El Bulli

Secretos del Bulli

Al 1997, Ferran Adrià va publicar amb l’editorial Altaya i dins d’una col.lecció de llibres anomenada “Grandes obras de la Gastronomía”, l’obra “Los secretos de El Bulli”. En aquestes pàgines, Adrià va desvetllar alguns dels seus coneixements i tècniques més importants, i ho va fer des d’un punt de vista “professional i real, la qual cosa pot oferir algunes sorpreses, enderrocar alguns mites i aclarir una sèrie de temes referents a la cuina”.

Sense deixar de banda la ironia que acompanya bona part del seu estil únic, Ferran Adrià ens introduiex en matèries que van des de la cuina d’avantguarda o la cuina conceptual, fins a arribar a aspectes tan aparentment trivials com el tractament dels mol.luscos i crustacis. Sense oblidar, els secrets que des del seu restaurant van divulgant-se i que han fet les delícies dels gastrònoms de tot el món.

 

L’obra es divideix fonamentalment en dos blocs. El primer, es titula reflexions, i tracta de la creativitat, del paper dels sentits en la gastronomia i del seu restaurant en si mateix, parlant dels principis en els quals es basa la seva cuina i de conceptes com deconstrucció culinària i el menú degustació. El segon bloc comença introduint una part sobre tècnica on parla de tècniques de cocció, nous conceptes i nova maquinària i materials… i continua amb un ampli receptari de vuitanta-set elaboracions agrupades en vuit seccions per il.lustrar les explicacions teòriques sobre tècnica culinària.

 

Si tenim en compte la seva relació qualitat-preu (costa vuit euros) , aquesta obra és sense dubte una gran adquisició per tots aquells amants de la cuina i la gastronomia. Onze anys després d’haver sortit a la llum, hom encara treu el cap a les seves pàgines amb sorpresa i admiració com si estiguera llegint sobre qüestions d’avui mateix. En cas de estar interessats en la seva compra (no tinc comissió) ho podeu fer a través de la web del restaurant El Bulli (http://www.elbulli.com) i a més l’enviament per correu es gratuït a la península.

 

 

 

Adrià, Ferran. Los secretos de el Bulli. Ed Altaya, Barcelona 1997. ISBN 84-487-1000-2

J.J. Sebastià

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *