INICIATIVES EN CENTRES

Amb la intenció de difondre i compartir  les vostres inciatives, us animem a participar activament en aquest espai de difusió. Des del Servei de Llengües Estrangeres farem la difusió tan bon punt ens feu arribar  l’enllaç de la pàgina i una breu explicació.

…………………………….

INS LA MITJANA DEL SERVEI TERRITORIAL DE LLEIDA

Noemí Sancho Lara, professeur de français au collège Institut La Mitjana de Lleida a organisé un  échange linguistique  avec le collège Saint- François de Sales de Chambéry.

Vous pouvez consulter la fiche pédagogique de cet échange et si vous désirez des renseignements supplémentaires vous pouvez contacter Noemí.

Félicitations pour le travail réalisé!

…………………………….

COMENIUS REGIO TARRAGONA-ORLÉANS

SERVEI TERRITORIAL DE TARRAGONA

Les ciutats d’Orléans i de Tarragona han desenvolupat un projecte europeu Comenius Regio sobre la temàtica de la Biodiversitat. Hi han participat escoles, centres educatius de diversos   àmbits i associacions. Uns dels temes tractats en el projecte ha estat el jardí romà i les pantes mediterrànees i  el jardí del Loira i les plantes medicinals.

Per saber-ne més podeu consultar el bloc de l’Escola de Pràciques de Tarragona, la pàgina web de l‘ICE de la URV de Tarragona, l’anunci de l’exposició de l’académie d’Orléans-Tours.

Felicitats a tots per aquest projecte engrescador!

…………………………….

INS GABRIEL FERRATER DE REUS DEL SERVEI TERRITORIAL DE TARRAGONA:

Présence du Québec à l’Institut

Hélène une jeune représentante du Bureau du Québec à Barcelone s’est rendu à l’INS Gabriel Ferrater de Reus pour présenter le Québec aux élèves de 4rt d’ESO-A et de 1r de BAT.

La mixité des cultures , l’affluence d’immigration et l’existence des tribus autochtones donne un nouveau visage à la société québecoise.
Les élèves ont participé à un débat ouvert sur la société québecoise.
Les professeurs de français de la région ont participé aussi, au Centre de Ressources de Reus, a une présentation de “la boîte à Québec”

…………………………….

Les professeurs, Cristina Sánchez i Sandra Redondo,  installées à Londres, au lycée Instituto Español Vicente Cañada Blanch, nous présentent leur bloc pour l’apprentissage du FLE . Vous pourrez trouver des ressources et activités motivantes de différents niveaux éducatifs.

Pour en savoir plus cliquez ici

…………………………….

DOS INSTITUTS GIRONINS OFERIRAN EL BATXIBAC.  SERVEI TERRITORIAL DE GIRONA

El Punt Avui,  Dilluns, 24 de setembre del 2012

El centre Sobrequés de Girona i el de Llançà permetran als estudiants que ho escullin obtenir la doble titulació….A Llançà aposten per un públic de famílies binacionals…

[+] Per saber-ne més

…………………………….

GRUP DE TREBALL DE FRANCÈS DEL SERVEI TERRITORIAL DE LLEIDA

El Grup de Treball de Francès de secundària de  Lleida, on participen les professores Anna Castro Regol, Yolanda Dominguez Mahillo, MªPilar Esquerra, Carme Llaberia Azcón, Irene Prados, Rosa Sales, Noemí Sancho Lara, Mónica Serra Garriga, Anna Soler Ballus, MªÀngel Urdániz Bondia i Assumpta Vidal Matarrodona,  fa arribar a tot el professorat de francès de Catalunya el  treball realitzat durant aquest curs. Ho podeu veure en el bloc “Mon français à moi“. Moltes gràcies per totes aquestes idees!

…………………………….

TIKEXPERIENCES DEL SERVEI TERRITORIAL DE MARESME VALLÈS ORIENTAL

Voici le blog de la professeure de français Maribel Vidal du S.I. Turó d’en Baldiri de Teià du Maresme Vallès Oriental. Vous pouvez lui donner votre avis sur chacune de ses activités.

…………………………….

Vè FESTIVAL DE TEATRE EN FRANCÈS AL TEATRE DE SALT

Es tracta de la cinquena edició d’aquest festival, organitzat per les professores de francès de l’IES Sant Elm, l’IES Salvador i Espriu  i  l’IES Santiago Sobrequés i Vidal.

Si voleu llegir més informació podeu anar als enllaços següents:

 

 

  • IES Salvador i Espriu
 • IES Santiago Sobrequés i Vidal
 • …………………………….

  INS SALVADOR ESPRIU DE SALT DEL SERVEI TERRITORIAL DE GIRONA

  La cité de l’espace à Toulouse

  Els alumnes de primer de batxillerat de l’INS Salvador Espriu vam anar a passar dos dies a Toulouse. Vam visitar la Ciutat de l’Espai, on van conèixer l’espai, els planetes, les estrelles…. Els van acollir a la fàbrica d’avions Airbus. També van visitar la Ciutat Rosa i a la tornada es van aturar a Carcassonne. Podeu veure el bloc amb la noticia d’aquesta sortida.

  Alumnes de francès de l’INS Salvador Espriu de Salt al teatre Poliorama de Barcelona

  En  la 12a edició del Festival Internacional de teatre en francès, hi van prendre part setze centres escolars de països diferents: França (Cholet, Toulouse), Bèlgica (Marche en Famenne, dos grups), Turquia (Istanbul), Itàlia (Sicília i Sardenya), Romania (Constan?a, Iasi), Marroc (Agadir), Catalunya (Mollet del Vallès, Calella, Salt, Girona, Lleida, Barcelona). Es van representar quinze obres de teatre en francès, dansa, i d’altres manifestacions tradicionals com els “Castellers” de Mollet del Vallès.
  La presentació de l’obra d’enguany, “L’avare” de Molière, per part dels alumnes de francès de l’INS Salvador Espriu de Salt era tot un repte, en primer lloc pel respecte que provoca un marc com el Poliorama, en segon lloc perquè aquesta “troupe” ens té acostumats a un alt nivell d’espectacles i tenir la regularitat en aquest punt del llistó és una feina complicada, i, en tercer lloc, perquè aquest any la majoria dels actors i les actrius del grup eren bastant novells i no havien tingut gaires oportunitats d’enfrontar-se a un públic exigent com el que van tenir que estava format per altres grups que sabien perfectament què era fer teatre.

  …………………………….

  INS PERE FONTDEVILA DE GIRONELLA DEL SERVEI TERRITORIAL DE CATALUNYA CENTRAL


  « Communiquer à travers le théâtre : une expérience linguistique et culturelle en Côte d’Azur »

  Mémoire du projet réalisé grâce à la bourse accordée par le Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, convocation publique 2011 (DOGC Núm. 5900 – 15.6.201) pour l’Aprenentatge Actiu d’Idiomes.

  Le projet développé à Cap d’Ail est une mise en scène d’une pièce de théâtre et la découverte de la région du sud-est de la France : Provence-Alpes-Côte d’Azur (PACA). 

  Si vous voulez découvrir le projet pédagogique réalisé par les élèvesde 4t et 3r d’ESO de l’INS Pere Fondevila, et coordonné par leur professeur Mª.Teresa Lladó au Centre Méditerranéen d’Études Françaises, n’hésitez plus et cliquez sur ce lien.

  Présentation du projet “Communiquer à travers le théâtre” réalisée par Teresa Lladó lors des 5èmes journées de Français organisées par le Servei de Llengües Estrangeres

  …………………………….

  ESCOLA Dr. ROBERT DE CAMPRODON DEL SERVEI TERRITORIAL DE GIRONA

  El dia de les Llengües a l’escola del Dr. Robert de Camprodon promou accions en diferents llengües organitzant activitats, projeccions i tallers amb la col·laboració dels alumnes i professors del SES Germans Vila Riera.

  Tot el claustre de l’escola Dr. Robert, l’auxiliar de llengua francesa i  l’AMPA volen conscienciar l’alumnat de l’escola de la importància de conèixer diferents llengües per a la comunicació i el plaer d’aprendre.

  Amb les activitats del dia a dia a les aules i les de teatre, jocs, projeccions i l’original Niu de paraules i cançons organitzades per aquest dia de les llengües, l’escola vol oferir oportunitats per a l’aprenentatge de llengües estrangeres i així consolidar l’èxit escolar.

  El català és l’eix vertebrador de l’escola Dr.Robert , però els nens i nenes també tenen activitats en castellà, en francès que és la primera llengua estrangera de l’escola i en anglès i  incorporen activitats dins i fora de l’aula, organitzant trobades i intercanvis amb França per afavorir la convivència i la multiculturalitat.

  [+] Fotos del dia de les llengües a l’escola

  …………………………….

  ASSOCIACIÓ BARNASCÈNE DEL SERVEI TERRITORIAL DEL MARESME VALLÈS ORIENTAL

  Plusieurs professeurs de français de Catalogne ont participé à une table ronde sur le théàtre scolaire à l’Institut Français de Barcelone, dans le cadre du projet Barnascène, Festival de théâtre de jeunes en français et ont partagé leurs expériences théâtrales.  Merci à eux pour l’intérêt et l’envie de réaliser des projets théâtre avec leurs élèves.
  Nous vous proposons  un” parcours pédagogique” pour travailler le théâtre  ou enseigner le français avec le théâtre et aussi des ressources théâtrales.

  …………………………….

  INS LLUÍS DE PEGUERA DE MANRESA DEL SERVEI TERRITORIAL DE CATALUNYA CENTRAL

  Des de fa  gaire bé 15 anys Manresa celebra la Francophonie amb la finalitat, no sols, de revaloritzar la  llengua francesa, sino també de compartir els seus valors humans i culturals i ho ofereix a la ciutat peró també a tota la regió de la Catalunya Central.

  En el marc de la setmana de la francofonia 2012… Anna Rotllan professora del departament de francès de l’INS Lluís de Peguera de Manresa de Catalunya Central, i vicepresidenta de l’APFC, va organitzar un  Homenatge a Georges Brassens amb Eva Dénia Trio al Teatre Kursaal de Manresa.

  Podeu escoltar l’entrevista que Enric Cusí de COM.Ràdio va fer a la professora Anna Rotllan

  Entrevista de COM.Ràdio a Anna Rotllan

  Eva Denia i Georges Brassens

  …………………………….

  ESCOLA MIQUEL MARTÍ I POL DE SABADELL DEL SERVEI TERRITORIAL DEL VALLÈS OCCIDENTAL

  Els alumnes de 6è de l’ESC Miquel Martí i Pol de Sabadell han treballat els volcans amb la metodologia científica La Main à la Pâte.

  Podeu veure la fitxa EMILE d’objectius i continguts lingüístics d’aquesta activitat, la fitxa de treball proposada per a  l’alumnat i els vídeos realitzats a l’aula per la professora Maria Salut Vila

  Moltes gràcies a tot l’alumnat que ha participat en aquesta activitat i a la professora de francès.

  …………………………….

  ESCOLA MONTSERRAT DE SANT JUST DESVERN DEL SERVEI TERRITORIAL DEL BAIX LLOBREGAT

  L’Escola Montserrat participa al projecte Euromania.

  Si voleu coneixer el punt de partida del projecte Euromania, el context, el desenvolupament, la valoració i les conclusions podeu llegir aquest document.

  També podeu veure  la presentació del projecte.

  Una visita d’estudi a l’Escola Montserrat per coneixer el seu projecte lingüístic

  El passat dijous 2 de març 2012 l’Escola va rebre la visita de 16  professionals de l’ensenyament (inspectors i directors ) de 12 nacionalitats europees diferents acompanyats per inspectors i tècnics del Departament d’Ensenyament .

  Blog de l’Escola

  Pàgina web de l’escola Montserrat

  …………………………….

  INS EL CASTELL D’ESPARREGUERADEL SERVEI TERRITORIAL DEL BAIX LLOBREGAT :LIPDUB ALORS ON DANSE – STROMAE

  foto-grup-llencant-barrets
  Aquest lipdub ha estat realitzat pels alumnes de Francès de l’ INS El Castell d’Esparreguera per contribuir a la Diada Cultural del centre.

  + Informació
  Fitxa tècnica
  Vegeu el LIPDUB

  Intercanvi INS El Castell Esparreguera

  …………………………….

  ZER REQUESENS DEL SERVEI TERRITORIAL DE GIRONA : EMILE i EUROMANIA

  castell-requesens

   

  La Zer Requesens, formada per les escoles d’Espolla,Darnius, Capmany i Sant Climent implementa un projecte PELE d’ensenyament de continguts curriculars en llengua francesa (EMILE) i participa en el projecte Euromania.

  Podeu seguir les activitats que realitzen a través del seu bloc de francès coordinat per la professora Maria del Roure del Campo i Jordà.

  …………………………….

  INS OLORDA DE SANT FELIU DE LLOBREGAT DEL BAIX LLOBREGAT: EXPERIÈNCIA EMILE

  wwwiesolorda

  L’INS Olorda de Sant Feliu de Llobregat ens ha fet arribat aquests materials curriculars de llengua francesa  amb metodologia EMILE que trobareu en aquesta pàgina web. Els materials han estat creats per Corinne Evanen, professora de master Fle que va estar al centre durant el curs 2009-2010 i les professores Cèlia Moreno i Isabel Ramos.

…………………………….

INS PONT D’ICARTDE TARRAGONA DEL SERVEI TERRITORIAL DE TARRAGONA: ASSISTENT JULES VERNE

france-wroclaw

Els alumnes de l’ INS Pons d’Icart de Tarragona a partir de la proposta del seu assistent Daniel Colin, que està en aquest centre durant aquest curs escolar, s’han posat en contacte amb un institut públic de Polònia on s’estudia francès. Els dos centres han establert un intercanvi de missatges electrònics que el diari La France à Wroclaw en publica una mostra.

captura-de-pantalla-completa-03022010-125600

…………………………….

INS GABRIEL FERRATER DE REUS DEL SERVEI TERRITORIAL DE TARRAGONA : BLOG DE FLE

fle-gabriel-ferrater

L’INS Gabriel Ferrater de Reus ens ha fet arribar la seva pàgina web fle Gabriel Ferrater on hi trobareu un conjunt d’enllaços estructurats que tenen per objectiu organitzar i compartir les activitats en francès que es fan al seu centre. Hi podeu trobar propostes força interessants que es poden posar en pràctica : blog, radio scolaire, wikis, videos

…………………………….

GRUP DE TREBALL DEL BAIX CAMP DEL SERVEI TERRITORIAL DE TARRAGONA

Faire la Fête és el wiki del grup de treball del Baix Camp on s’hi poden trobar propostes didàctiques sobre diferentes festes i celebracions al llarg de l’any així com enllaços relacionat amb elles.

…………………………….

IES JOAN BRUDIEU DEL SERVEI TERRITORIAL DE LLEIDA : UN CADEAU POUR VOS YEUX

Un cadeau pour vos yeux és un llibre virtual que han realitzat els alumnes de l’IES Joan Budrieu de la Seu d’Urgell amb la professora de llengua francesa Anna Alòs i l‘auxiliar de conversa Pauline Couly. A partir de la proposta d’uns quadres s’ha treballat la descripció (couleurs, formes, figures, premier plan, deuxième plan, …).Tot seguit, han triat un quadre d’un pintor francès i buscar-ne la biografia de l’autor, fer-ne la descripció i elaborar una conclusió.

…………………………….

ESCOLA ALBA DE CORBINS DEL SERVEI TERRITORIAL DE LLEIDA : Le Coin du fle

Bloc de l’Escola Alba de Corbins

lecoindufle

…………………………….

ZER REQUESENS DEL SERVEI TERRITORIAL DE GIRONA : Blog de Français

Bloc de la ZER Requesens

zerrequesens